OSPICE U DUBROVNIKU Dr. Đuričić o stanju u bolnici: Djelatnici nose maske, moguće je kako idemo ka manjoj epidemiji (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Voditelj Odjela za epidemiologiju dubrovačke Opće bolnice dr. Stjepan Đuričić za DD TV je kazao nešto više o stanju po pitanju ospica na području Dubrovnika. 

Prema njegovim riječima, tri osobe, od ukupno četiri kojima su potvrđene ospice, su puštene doma, a uskoro bi to mogla biti i četvrta osoba. Tijekom jučerašnjeg dana su u dubrovačkoj bolnici zadržane još dvije osobe za koje se sumnja kako imaju ospice, no one su pod obradom. Prema njegovim riječima, danas je primljena još jedna osoba s osipom, no neslužbeno doznajemo kako najvjerojatnije nije riječ o ospicama. 

Na pitanje kakvo je stanje u bolnici po pitanju osoblja, dr. Đuričić je kazao kako su posjete zabranjene, a kako je djelatnicima dato na znanje da se nose zaštitne maske. Dodao je i to kako je u tijeku 'screening' na procijepljenost nakon čega će se pristupiti procjepljivanju djelatnika. 

Dr. Đuričić je još jednom apelirao na roditelje koji nisu cijepili svoju djecu, a prokomentirao je i riječi stručnjaka dr. Gorana Tešovića koji je kazao kako je već riječ o epidemiji, prema definiciji.

"Mi već idemo ka brojkama manje epidemije. Ona ne mora predstavljati nikakvu paniku niti nužno predstavlja širenje u veću epidemiju," izjavio je dr. Đuričić, a cijelu izjavu pogledajte u videu. 

Popularni Članci