OTKRIVAMO Brat premijera Milanovića ostaje bez vrijednog zemljišta u Kasarni koje je pripadalo Dubrovkinji!?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Google street view
Općinski sud u Dubrovniku donio je rješenje o ovrsi

Krešimir Milanović, brat premijera Zorana Milanovića, kako stvari sada stoje, mogao bi izgubiti vrijedno zemljište u Kasarni koje je pripadalo Dubrovkinji. Naime, prema zemljišnim knjigama, temeljem rješenja o ovrsi Općinskog suda u Dubrovniku iz jeseni prošle godine, na zemljište tvrtke Modestus zabilježuje se ovrha Nove ljubljanske banke.

Podsjetimo, Milanović, točnije tvrtka Modestus u kojoj je on direktor i suvlasnik, 5. lipnja 2007. godine, samo nekoliko mjeseci nakon osnivanja tvrtke -  za milijun  i 750 tisuća eura kupila je vrijedno zemljište veličine oko 2000 metara kvadratnih od tvrtke Stanogradnja.

Milanović  i njegovi poslovni partneri su ovu visoku cifru platili kreditom Nove ljubljanske banke (pravni slijednik Ljubljanske banke) koja je upisala hipoteku na ovo zemljište. Visina kredita koji je Modestus Krešimira Milanovića uzeo u Novoj ljubljanskoj banci je 3 milijuna i 250 tisuća eura, jer su dio tog novca koristili zbog još jedne nekretnine u Dubrovniku. Riječ je o atraktivnoj vili u Lapadu s pogledom na more, na adresi Kardinala Stepinca, koja se gradila i tijekom ljeta na užas susjeda koji su se žalili zbog buke i prašine.

U ovom kreditu, sporno je, kako su slovenski mediji pisali, što ga je Krešimir Milanović dobio sa svega 3% kamate, no on je to demantirao kazavši da se radi o puno većoj kamati. Nakon ove ovrhe, čini se da je brat premijera govorio istinu. Jamci za ovaj kredit, među ostalim, bili su roditelji premijera i Krešimira Milanovića.

Medijima je u to vrijeme ovaj kredit Nove ljubljanske banke bio itekako zanimljiv, zbog još uvijek neisplaćenih štediša Ljubljanske banke. Svojedobno su nastali veliki problemi u odnosima Slovenije i Hrvatske upravo zbog Ljubljanske banke.

Popularni Članci