UREĐENO IGRALIŠTE, FRANKOVIĆ PUCAO NA GOL Gospino polje očekuju velika ulaganja! (FOTO/VIDEO)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
Svečano je otvoreno novouređeno nogometno igrališe u Gospinom polju.

Gradonačelnik je podsjetio kako je Grad Dubrovnik napravio strateški dokument kojim je definirano što je sve potrebno kako bi razvili sportsku infrastrukturu.

- Uključili smo važne stručnjake i usvojili dokument na Gradskom vijeću da bi započeli s velikim investicijom ciklusom. Kako bi dobili vjetar u leđa prva sportska investicija, sufinancirana od strane Grada, je bio hangar u Jedriličarskom klubu Orsan i time je započeo ciklus otvaranja novoizgrađenih objekata. Ovaj nogometni teren je samo početak, nastavljamo nakon toga s trećom fazom i izgradnja novog terena do ovog, uređenjem i natkrivanjem tribina i tako bi bio završen ovaj dio sportskog kompleksa u Gospinom polju. U ovoj godini ćemo promijeniti umjetnu travu na malom terenu pored dvorane u Gospinom polju i zamijeniti reflektore. Osim toga, u ovoj godini nas očekuje i početak energetske obnove Sportske dvorane, ali i uređenje dvorane koju će koristiti svi sportski klubovi, zovemo je dvorana 'Gladijator', a to je bivša stanica za tehnički pregled. Sve to je samo na području Gospinog polja - kazao je gradonačelnik Mato Franković.

- Godine su prošle, mislim više od 30 godina od znatnog ulaganja u sportsku infrastrukturu u Dubrovniku. Nadam se da nakon što završimo ovaj cijeli ciklus neće više trebati proći toliko da bi se dodatno uložilo. Ulagati u sportsku infrastrukturu znači ulagati u mlade i u kadar izvrsnosti - istaknuo je Mato Franković zahvalivši se, kako ga je nazvao, 'sugrađaninu' Vahidu Halilhodžiću, što je došao u obilazak novouređenog nogometnog igrališta u Gospinom polju.

Ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Lukša Klaić pojasnio je kako je riječ o vrijednoj investiciji Grada Dubrovnika koji je izdvojio 6,7 milijuna kuna. Klaić je naglasio kako su završene prva i druga faza što znači da su izrađeni novi drenažni slojevi na terenu s kanalima zbog čega nije bilo poplava proteklog jesenskog perioda; napravljeni su i pojačani zidovi, nova ograda i meka zaštita na betonskim zidovima, a dodan je i sloj umjetne trave s amortizirajućom podlogom. Riječ je o travi, kako je dodao Klaić, koja je certificirana od strane Fife.

- Dobili smo njihov certifikat što nam jamči da se tu mogu održavati utakmice i s većim stupnjem natjecanja nego što je sad. Tren ima potrebne dimenzije saveznog ranga 64X20X101 metar s dovoljnom udaljenosti poprečne crte do zida što omogućavam da se mogu igrati utakmice saveznog ranga od treće lige pa na više - kazao je Klaić dodavši kako se radilo i na uređenje kontejnerskog sklopa gdje se dobilo oko 430 kvadrata zatvorenih prostorija i 60 kvadrata za tarace. U zatvorenim prostorijama su četiri svlačionice s garderobnim i sanitarnim dijelom, sobe za suce, delegate i sala za sastanke.

Na novouređenom nogometnom igralištu u Gospinom polju mali igrači GOŠK-a su imali trening.

Popularni Članci