Ove godine bez pučkih festa? Korona opustošila blagajnu Turističke zajednice

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
Ova godina specifična je po mnogo čemu, pa tako i tome što će se po svoj prilici preskočiti održavanje pučkih festa. 

O tome tek će se odlučiti, ali tendencija je da se pučke feste ne održe, odnosno održe pod reduciranim uvjetima, zato što Turistička zajednica Grada Dubrovnika nema novaca, ali i zato što je teško održati epidemiološku sigurnost uz ova događanja.

Direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Ana Hrnić kazala je da su u tijeku dogovori.

- Grad Dubrovnik u kontaktu je s gradskim kotarevima i mjesnim odborima za organizacije raznih manifestacija.  Konkretne dogovore očekujemo do kraja tjedna, a sve će ovisiti o razvoju situacije s epidemijom. - rekla je ona.

- Ukoliko se pristupi takvim projektima, svakako će biti nužno da budu organizirani i provedeni sukladno svim epidemiološkim mjerama i preporukama.  - dodala je Hrnić.

Istaknula je čega će sigurno biti.

- U sklopu projekta Ulicama našeg Grada, u planu su tjedni nastupi klape FA Linđo i DSO.  U planu su također i nastupi Gradske glazbe Dubrovnik. Kao odličan primjer događanja primjerenog trenutnoj situaciji, svakako treba spomenuti i projekt Kultura u điru, koji se nastavlja u rujnu. - izjavila je.

 Na pitanje o financijskom aspektu priče, odgovorila je kako su sredstva gradskoj TZ ograničena. 

- Uslijed trenutne situacije, sredstva su značajno ograničena, pa će sukladno tome i program biti prilagođen trenutnoj financijskoj situaciji. Sredstva su najvećim dijelom usmjerena na promociju, i to nam je prioritet. - napomenula je Hrnić, odgovorivši i na pitanje postoje li projekcije kad bi ponovo TZ samostalno mogla organizirati razna događanja kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

- Izuzev već spomenutih programa koje provodimo u suradnji s Gradom Dubrovnikom, u ovom trenutku nemamo u planu, niti smo u mogućnosti samostalno organizirati događanja ovakve vrste. Planiramo organizaciju Good Food festivala u listopadu, također u skladu s trenutnim financijskim mogućnostima i epidemiološkim preporukama, kao i Dubrovački zimski festival. - zaključila je direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Ana Hrnić.

Popularni Članci