Podno tvrđave Lovrijenac u tijeku su nekakvi radovi. Iz Grada Dubrovnika kažu da nisu izdali nikakvu građevinsku dozvolu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Pokušali smo doznati o kakvim je radovima riječ

U Pilama, podno Lovrijenca, posljednjih tjedan dana nekolicina radnika izvodi nekakve zahvate (na ovom linku pogledajte video), a građani se po društvenim mrežama pitaju je li moguće da će na takvom mjestu niknuti kakav građevinski objekt. Pokušali smo saznati u Gradu Dubrovniku, koji je vlasnik parcele, o čemu se radi i jesu li se kakve građevinske dozvole izdavale za radove na toj lokaciji. Iz pouzdanih izvora doznajemo da Grad Dubrovnik nije dao nikakve dozvole za bilo kakve zahvate u spomenutom prostoru.

-Ne znamo o kakvom se zahvatu radi. Za jednostavne građevinske zahvate ne treba građevinska dozvola, ali obzirom da je riječ o zaštićenoj lokaciji, za bilo kakav zahvat potrebna je dozvola konzervatora – doznali smo u Gradu Dubrovniku.

Poslali smo stoga upit dubrovačkom Konzervatorskom odjelu i čim dobijemo odgovor, objavit ćemo ga. Obratili smo se i Društvu prijatelja dubrovačke starine, koji također ne znaju ništa o radovima.

-Društvo nije investitor radova podno Lovrijenca - kazao nam je prvi čovjek Društva Niko Kapetanić.

hhh

Popularni Članci