POS U SOLITUDU IDE DALJE Odbijena žalba Tramesa, uskoro se kreće u izradu glavnog projekta

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Vedran Pervan
Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbila je žalbu tvrtke Trames Consultants d.o.o. iz Dubrovnika kao neosnovanu, a po pitanju javne nabave za odabir izvođača projektantskih usluga za izgradnju višestambenih građevina u Solitudu. 

Kako je Dubrovački dnevnik prvi pisao, tvrtka je uložila žalbu te se čekalo na ocjenu žalbe koja je donesena krajem ožujka. U svom rješenju, Državna komisija navodi kako su zaprimljene tri ponude od kojih je ponuda zajednice Tinas projekt d.o.o. i Trinas lab d.o.o., obiju iz Osijeka, odabrana kao najpovoljnija. Na ovu odluku tvrtka Trames Consultants se ne može žaliti. 

Nakon što je odbijena žalba od strane Komisije, slijedi izrada projektne dokumentacije i ishođenje građevinske dozvole, što bi moglo potrajati oko šest mjeseci, nakon čega bi se trebalo krenuti u gradnju samih stambenih jedinica. 

Podsjetimo, procijenjena vrijednost nabave je 700.000 kuna, a predmet nabave su usluge izrade tri glavna projekta (za stambene zgrade S1, S2 i S3), ishođenje potvrda na glavne projekte i građevinskih dozvola za navedene građevine, izrada i provedba geodetskih projekata te izrada izvedbenih projekta s pripadajućim troškovnicima za izgradnju višestambenih građevina u Solitudu prema idejnom projektu.

Riječ je o stanovima koji se rade kroz projekt 'Dubrovačke stanogradnje', a u cilju stambenog zbrinjavanja mladih obitelji.

Popularni Članci