POZNATI METEOROLOG PROGNOZIRA Pitali smo RTL-ovog Vikića Topića hoće li u Dubrovniku pasti snijeg narednih dana

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: RTL/ Goran Mratinović, Dubrovački dnevnik
Poznati RTL-ov meteorolog Nikola Vikić Topić za Dubrovački dnevnik je prognozirao kakvo će biti vrijeme narednih dana u Dubrovniku i županiji te odgovorio hoće li u Dubrovniku narednih dana pasti snijeg. 

"Danas će na području Dubrovačko-neretvanske županije biti oblačno i hladno. Jugo će uskoro okrenuti, prvo na levant, a poslijepodne i na jaku buru zbog čega će se činiti još hladnije. Povremeno će padati kiša, a moguć je i pokoji jači pljusak. Što se tiče susnježice i snijega, oni su danas vjerojatni u unutrašnjosti Dalmacije, iako ih ne očekujemo puno tako da neće biti stvaranja pokrivača. Uz obalu će pahulje biti vrlo rijetke, možda tek pokoja ponegdje zaleprša! Sutra će biti sunčanije, ali i dalje hladno uz jaku tramuntanu. Ona će slabjeti tijekom sunčane i ugodnije srijede,  a navečer će okrenuti na jugo, pa od četvrtka ponovno raste mogućnost za kišu koja lokalno može biti i obilna. S jugom će rasti i temperatura, tako da će već od četvrtka ona ponovno prelaziti 12 Celzijevih stupnjeva," prognozira poznati meteorolog za Dubrovački dnevnik te daje i prve prognoze za Božić i Novu godinu.  

"Povremene kiše i pljuskova bit će u četvrtak poslijepodne, petak i subotu. Nedjelja i Badnjak će vjerojatno biti suhi, no za Božić ponovno raste mogućnost za jugo i kišu. Naime, vrlo vjerojatno će nas posjetiti takozvana Božićna ciklona. Riječ o cikloni koja se u našim krajevima često javlja u doba Božića pa joj otud potječe i ime. Ipak, s obzirom na to da je riječ o prognozi za osam dana unaprijed, treba još malo pričekati da bismo mogli pouzdanije i preciznije reći koliki će biti njen utjecaj na Dubrovačko-neretvansku županiju," odgovorio je Bikić Topić. 

Inače, pojedine aplikacije za mobitele prognoziraju kako bi pokoja pahulja mogla pasti na području Dubrovnika, no čini se kako od snijega u Dubrovniku ipak još nema ništa. 

Popularni Članci