PRAVO JE VRIJEME! Na Ekonomiji o izazovima i trendovima četvrte industrijske revolucije

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Svečano otvaranje međunarodne znanstvene konferencije Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2019) s temom Globalni trendovi i izazovi u vremenu četvrte industrijske revolucije održano je jutros vili Elisi u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Cilj konferencije je okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta koji će prezentirati rezultate svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici. Zaključci s konferencije i inovativni pristupi rješavanju suvremenih ekonomskih problema bit će na korist ne samo znanstvenicima i institucijama na kojima djeluju nego i poslovnim subjektima koji se u svojoj svakodnevnoj praksi suočavaju s brojnim izazovima koje nosi suvremeno poslovno okruženje.

Uz to, ova se znanstvena konferencija odvija u dvogodišnjim ciklusima čime se Dubrovnik na znanstvenoj sceni etablira i kao značajan centar suvremene ekonomske misli. Kao pozvani govornici svoj su dolazak potvrdili: prof. Vanessa Druskat sa Peter T. Paul College of Business and  Economics, University of New Hampshire, Durham, Sjedinjene Američke Države, prof. Frank Bezzina i prof. Vincent Cassar sa Faculty of Economics, Management and  Accountancy, University of Malta s Malte i prof. Erskin BlunckFaculty of Agriculture, Economics and Management, Nuertingen-Geislingen University iz Njemačke.

Prisutne je pozdravila docentica Iris Lončar dodavši kako im je čast što imaju priliku biti domaćini konferencije u Dubrovniku, dodavši kako je pravo vrijeme postaviti pitanje jesmo li spremni odgovoriti na izazove i trendove koje postavlja četvrta industrijska revolucija te kako joj je drago što će se upravo  o tim temama moći raspravljati u sklopu konferencije. 

Profesorica Ivona Vrdoljak Raguž kazala je u svom obraćanju kako je cilj konferencije privući profesionalce i istraživače iz različitih polja ekonomije koji su zaokupljeni praktičnim i teoretskim problemima moderne ekonomije. 

"Četvrta industrijska revolucija nije nova tehnologija nego novi pristup kako bi se postigli rezultati koji su bili nemogući prije 10 godina," kazala je dodavši kako se industrijska revolucija odnosi na mogućnosti interneta, lasere, skenere i ostale alate kojima se mogu prikupljati podaci koji se mogu koristiti u proizvodnji," kazala je. 

Profesor Martin Lazar kazao je prisutnima nešto više o Sveučilištu u Dubrovniku, a u kontekstu konferencije kazao je kako je ove godine riječ o zanimljivoj temi koja se tiče i koja utječe na sviju nas. 

"Siguran sam kako će rezultati prezentirani na ovoj konferenciji biti korisni, ne samo profesorima, nego i za posao," kazao je. 

Ispred Županije sudionike konferencije je pozdravio županijski pročelnik Ivo Klaić. 

"Svi znamo što četvrta indusktrijska revolucija znači za naše društvo, kako na ekonomiju, tako  i na druga polja poput demografije ili sigurnosti. Nadamo se kako će takve inicijative doprinijeti našem globalnom razmišljanju kako bismo svi zajedno odoljeli izazovima i krenuli u bolju sutrašnjicu," kazao je. 

Druskat je održala govor o emocionalnoj lideri trebaju smiriti ljude i potaknuti ih da o budućnosti i promjenama govore u pozitivnom smislu i doživljavaju ih kao uzbudljive.

"Četvrta industrijska revolucija je o tehnološkim promjenama, a tu promjenu moraju iznijeti ljudi na način da dizjaniraju i da se prilagode promjenama. S obzirom na to kako smo ljudska bića, mi smo emocionalni, a naše emocije nam služe da čuvaju naše živote od prijetnji. Emocionalna inteligencija pomaže vođama kreirati pozitivnu reakciju na promjenu. Da bi mogao najbolje djelovati i koristiti svoj IQ, trebaš smiriti svoje emocije. Kad se osjećaš kao da ti promjena prijeti, ne možeš racionalno razmišljati," kazala je. 

Cassar je kazao kako učenje o upravljanju uglavnom perskriptivno, a zapravo bi trebalo učiti da čovjek bude što više kritičan i razmišljati izvan okvira. 

"To su vještine koje, nalažlost, neki programi ne prepoznaju dovoljno. Naša poruka je kako bi se sistem učenja o menadžmentu u tom smislu trebao promijeniti," kazao je. 

Popularni Članci