GIMNAZIJA DOBILA JOŠ JEDNU PAMETNU PLOČU 'Terenska nastava i nova tehnologija ne smiju isključivati jedna drugu' (FOTO)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: DD
Gimnazija Dubrovnik dobila je još jednu pametnu ploču zahvaljujući donaciji Blagih djela. 

Ravnateljica Gimnazije Dubrovnik Katarina Tolja pojasnila je kako se nabavkom ove ploče nastavlja unaprjeđenje obrazovnog procea i implementacija novih tehnologija.

- Korištenjem ploče nastava postaje interaktivna i zanimljivija te su sadržaji iz raznih predmeta u korelaciji i povezuju se kao naprimjer fizika i biologija. Digitalizacija obrazovanja nam ne smije biti cilj. Broji protivnici, s punim pravom, kažu kako ona potkopava sposobnost društvene interakcije. Ja želim školu za život u kojoj učenici mogu poći na Lokrum slušati predavanja, poći na putovanje van države, slušati raspravu Sabora i jednostavno doživjeti nešto lijepo. Terenska nastava i nova tehnologija ne smiju isključivati jedna drugu - kazala je ravateljica Tolja dodavši kako su ranija iskustva u Gimnaziji pokazala kako među profesorima postoji velika zainteresiranost za radom u ovakvom okruženju.

Petar Poljak iz tvrtke 'Uzmi to' predstavio je hardverske i softverske komponente pametne ploče koja košta 45 tisuća kuna sa stalkom. Poljak je naveo kako je ona otporna na udarce, ima 4 GB RAMM procesor te se ne razlikuje previše od računala i ima Windows platformu. Tu su i aplikacije poput 'Easy note' koja zamjenjuje pisanje na staroj ploči, moguć je ulazak u poseban predmet s raznima alatima poput ravnala, šestara, posuda za kemijske pokuse... Posebno je zanimljiva mogućnost snimanja predavanja što je korisno za djecu koja su taj dan izostala u školi, a moguće je povezati ploču s mobitelom i prebacivati podatke. 

Profesorice fizike, matematike i kemije prestavile su svaka po jedan primjer iz svog područjna na pametnoj ploči te naznačile kako je cilj nastavu učiniti boljom i zanimljivijom, no dodale su kako ipak kreda, spužva, olovka i gumica nikad neće izaći iz mode.

Popularni Članci