VELIKI DAN ZA MOKOŠICU, ŠTIKOVICU I ZATON Kreće gradnja sustava vodoopskrbe i odvodnje, više neće biti problema s onečišćenjem i septičkim jamama

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: A.Č.
"Da pitate stanonovnike Stare Mokošice, Štikovice i Zatona Malog pet najbitnijih stvari za život, sigurno bi na svih pet mjesta naveli vodoopskrbni i kanalizacijski sustav", kazao je gradonačelnik Franković prilikom potpisivanje ugovora za projekt izgradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici, Štikovici i Malom Zatonu. 

Ugovor su potpisali direktor Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić i Pero Jahud iz tvrtke Medius te Antonio Deranja iz Texo Moliora. Investicija je vrijedna nešto više od 44 milijuna kuna, a rok izvođenja radova je 30 mjeseci za 14 kilometara novih cjevovoda vode i odvodnje. Matušić je pojasnio kako su sredstva financirana kreditom iz HBOR-a i vlastitim sredstvima Vodovoda koji je inače ovu dionicu prijavio u projekt Aglomeracije Dubrovnika za što se očekuje povrat od desetak milijuna kuna.

- Ovo područje, pogotovo Mokošica i Štikovica, dugi niz godina čekaju izgradnju sustava odvodnje i danas je napokon došao taj dan da potpisujemo ugovor i po novoj godini krećemo s izgradnjom. U Štikovici će se izgraditi kompletno novi vodoopskrbni sustav jer postojeći više nije u stanju opsluživati silnu izgradnju koja se tamo dogodila u zadnjih nekoliko godina, a u Staroj Mokošici sustav odvodnje ne postoji tako da nam je to područje posebno važno jer tu se nalazi veliki broj septičkih jama koje treba čistiti - kazao je Matušić dodavši kako očekuje suradnju i strpljenje od stanovnika koji žive na navedenim područjima.

Gradonačelnik Franković je istaknuo kako je za ovu gradsku upravu najvažnije pitanje izgradnje kanalizacijskog i vodoopskrbnog sustava u potpunosti u gradu.

- Vjerujem da će ovo biti dobro odrađeno. S obzirom na to kako je ovo područje gusto naseljeno očekujemo da će stanovnici imati razumijevanja prema radovima jer kad oni završe znatno će im se povećati kvaliteta života jer više neće morati zvati kamione za odvoz septičkih jama i značajno će se smanjiti onečišćenje i zagađenje okoliša - naglasio je Franković.

Pero Jahud iz tvrtke Medius te Antonio Deranja iz Texo Moliora kazali su kako će dati sve od sebe da naprave posao najbolje što mogu, u što kraćem roku. 

- Maksimalno ćemo se potruditi da opravdamo povjerenje, a stanovnike molimo za strpljenje - poručili su oni.

Popularni Članci