Provjerili smo što se događa s ulazom u Opću bolnicu Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
'Slabo pokretni pacijenti koji dolaze u zgradu Opću bolnicu Dubrovnik ne mogu ući kako treba', kazala je čitateljica Dubrovačkog dnevnika koja se požalila na trenutno stanje po pitanju prometa i ulaza u bolnicu.

Čitateljica je zamolila vodstvo bolnice da osigura adekvatan pristup starijim i slabo pokretnim pacijentima koji dolaze u bolnicu te je navela kako se na glavni ulaz ne može 'normalno' ući.

- Postoje samo rotirajuća vrata, a slabije pokretni ljudi ih ne mogu bez nečije pomoći sami gurati vrata. Također, problem predstavljaju i radovi koji se odvijaju na hitnom bolničkom prijemu, a problem stvara i prolazak velikog broja vozila poput hitne pomoći, saniteta, autobusa, taksista i osobnih automobila pa se pacijenti teško snalaze i stvara se gužva - navela je čitateljica. 

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić na upit Dubrovačkog dnevnika pojasnio je što se događa s bolničkim ulazima. 

- Istina je kako na glavnom ulazu rade samo rotirajuća vrata, dok su ona 'ravna' u izradi jer su stara pokvarena. Naime, kroz 15-ak dana stići će nova koja smo naručili tako da će pacijenti imati mogućnost, kao i ranije, ulaska na ona koja im odgovaraju. Molim sugrađane da se malo strpe, a oni kojima je potrebno bolničko liječenje bilo bi najbolje da koriste zamjenski ulaz na hitni bolnički prijem kod dječjeg vrtića, dok ostali posjetitelji bolnice mogu ući na rotirajuća. Trenutno renoviramo objedinjeni hitni bolnički prijem, a novi ulaz smo obilježili, sukladno zakonu, prometnom regulacijom - zaključio je za Dubrovački dnevnik ravnatelj Opće bolnice Marijo Bekić.

Popularni Članci