PRVI REZULTATI: Vlahušić pobijedio s 59,80 posto osvojenih glasova

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Prema prvim neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, Andro Vlahušić je osvojio još jedan gradonačelnički mandat.

Tako je pobijedio HDZ-ovog kandidata Tea Andrića s 59, 80 posto glasova, dok je Andrić osvojio 37, 28 posto glasova.

Izlaznost birača je također bila jako dobra, pa je glasovalo 45,27 posto ukupnog biračkog tijela na razini grada. Podsjetimo, Vlahušić je gradonačelničku dužnost obnaša od 2009. godine. 

Unatoč porazu u HDZ-ovom stožeru vlada vesela atmosfera

Teo Andrić, kanidat koalicije HDZ-HSP AS-HSLS, čestitao je gradonačelniku Andru Vlahušiću na pobjedi kazavši kako je on iz ove bitke izašao snažniji što smatra prednošću za iduće borbe koje ga očekuju.

„Čestitam Andru Vlahušiću na pobjedi i zahvaljujem i svim biračima koji su prepoznali moj program. Zahvaljujem svojoj obitelji koja me pratila i svima onima koji su uložili veliki napor. Neki od njih su ostavili fakultet na mjesec dana i više da bi mi pomogli, neki su mi pomagali i dok su u to slobodno vrijeme mogli biti sa svojim obiteljima. Velika hvala svima.

Ne znam da li ste primijetili ja nisam u Gradskom vijeću jer ja kad igram onda volim igrati do kraja i ne želim tražiti nikakve alibije ako ne postanem gradonačelnik da bih se ukrcao na Gradsko vijeće. Nema tamo ni Davora ni Veljka ni mene. Nema zato što smo išli do kraja; ili ćemo pobijediti, a ako ne pobijedimo ne trebamo tamo ni biti.

Mislim da smo dali što smo mogli dati, da smo vodili jednu profesionalnu i uljudnu kampanju iako čujem da neki kažu da je bila i negativna kampanja, ali je negativna kampanja u svim demokratskim društvima dozvoljena. Nije dozvoljena prljava kampanja, a nju nismo vodili.

Napravili smo sve što smo mogli, rezultat je takav kakav jest, građani su tako odabrali, a građani su tu da bi odabrali.

Zato čestitatm i građanima i Andru Vlahušiću.

 

U životu sam vodio dosta bitaka različitih, i onih kao dijete kad bismo se gađali kamenjima, i sportskih bitaka u Divljoj ligi, i bitaka u Domovinskom ratu. Neke sam dobivao, a neke sam gubio. Ne možete sve bitke dobiti. Naučio sam se dobivati, ali naučio sam se i gubiti. Ali ako vas bitka koju izgubite osnaži, a mene je ova osnažila, onda vam može donijeti sam plus i prednost", kazao je Teo Andrić.

Ivona Butjer/Marina Majić

Popularni Članci