DUBROVČANI ZAPJEVALI NA SKALINIMA Ptići Gundulići oprostili se od dunda Đela Jusića (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: V.S.
Sve generacije i ljubitelji Malog raspjevanog Dubrovnika danas su pjesmom sa skalina ispred Crkve sv. Vlaha oprostili se od dunda Đela Jusića.

U organizaciji Udruge građana 'Ptići Gundulići' koji su članovi bivšeg Malog raspjevanog Dubrovnika, na inicijativu voditeljice Dubrovačke televizije Ivana Mijić Vulinović, brojni Dubrovčani su pripremili tekstove i zapjevali na skalinima zahvalivši se tako velikom dubrovačkom skladatelju, gitaristi, aranžeru, dirigentu, Đelu Jusiću koji je osnovao i vodio Mali raspjevani Dubrovnik. 

Kroz ovaj zbor su prošle mnoge generacije dubrovačkih mališana tako da su neke od Jusićevih skladbi napisanih za Mali raspjevani Dubrovnik popularne ne samo među malima već i među velikima: Lutkica na dar, Lula Starog Kapetana, Gusar s Porporele i mnoge druge.

Koncert malih pjevača održavao se tradicionalno svako ljeto u Gradu na skalinima crkve Sv. Vlaha. Zbor je nastupao po cijeloj Hrvatskoj, u Italiji i u Vatikanu. Zbor je do snimio šest LP ploča i tri CD-a. Za CD pod imenom Božić u Dubrovniku dobili su 1997. godine nagradu Porin za najbolji album za djecu.

Popularni Članci