MUĆKE SA SMJEŠTAJEM Trojica zaposlenika dubrovačkog hotela krivotvorili naplate i preko pola milijuna kuna stavili u džep

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: recepcija
Policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave dovršili su opsežna, višemjesečna kriminalistička istraživanja kojima je razotriveno niz počinjenih kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta. 

Naime, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje kako su trojica zaposlenika u dobi od 38, 45 i 54 godine, jednog hotelskog trgovačkog društva na području Dubrovnika, počinili kaznena djela pronevjere, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i računalnog krivotvorenja, jer su tijekom 2017. i 2018. godine po izvršenoj naplati hotelskih usluga, po odlasku gostiju iz objekta smještaja, naknadno, neosnovano u informacijskom sustavu trgovačkog društva umanjivali cijene smještaja te su tako razliku stvano naplaćenog iznosa i iznosa na računima koje su naknadno ispisivali zadržavali za sebe pribavivši korist od preko 550 tisuća kuna, a sve na štetu imovine trgovačkog društva.

Kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu u redovnoj proceduri. 

Popularni Članci