SAM SAMCAT Film Boba Jelčića premijerno u Kinematografima Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovačka premijera filma Sam Samcat Boba Jelčića je 11.1.2019., zapišite taj datum i pogledajte novi kino hit Boba Jelčića.

Nakon što smo imali priliku vidjeti novo ostvarenje cijenjenog redatelja Boba Jelčića na Sarajevo film festivalu te potom na Zagreb film festivalu, i dubrovačka publika imat će priliku vidjeti o čemu to Jelčić progovara u svom novom filmu, Sam Samcat.

Premijera novog Jelčićevog filma održat će se u petak 11.01.2019. u 20,00 sati u dubrovačkim Kinematografima Dubrovnik (Dvorana Visia), a kako na premijeru dolazi i redatelj Jelčić s kojim će se moći prodiskutirati o novom filmskom uratku, za premijeru vlada velika zainteresiranost.

sam samcat

Bobo Jelčić, koji je zbog svog iznimnog doprinosa kulturi već proglašen najvećim hrvatskim kulturnim izvoznim proizvodom, nije se libio ući u najdublje emocije glumaca i iznijeti to na kino platno dodavši svoj karakterističan autorski potpis. Film Sam samcat prati emotivno raslojavanje glavnog lika Marka, kojeg tumači Rakan Rushaidat, nakon razvoda braka. Dijete je dodijeljeno majci na skrbništvo, a otac želi da majka i on dobiju jednaku količinu vremena koje će provoditi s djetetom. To je ono što tišti glavnog junaka, a birokratska i administrativna šuma mu samo otežavaju ionako tešku emocionalnu situaciju.

Film je sniman na tridesetak zagrebačkih lokacija. Glumačka ekipa okupljena oko filma je impozantna, a zastupljeni su glumci cijele regije. Pored glavnog glumca Rakana Rushaidata uloge tumače Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Marko Makovičić, Krešo Mikić, Ivana Roščić, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Vesna Glođo, Izudin Bajrović, Nikša Butijer, Dejan Đonović i brojni drugi. Uz dojmljivu glumačku ekipu na filmu je kao pomoćnik redatelja radio Radivoje Andrić, koji je s Jelčićem već surađivao i na filmu Obrana i zaštita. Radivoje Andrić je domaćoj publici možda poznatiji kao redatelj kultnih Munja. Producentica filma je Zdenka Gold, a koproducenti su Annemiek van Gorp, René Goossens, Alem Babić, Nataša Damnjanović, Vladimir Vidić i Ivan Marinović.

 

Film Sam Samcat je u redovnoj  kino distribuciji od 16. siječnja. Distribuiraju ga PARI PIKULA.Moći ćete ga pogledati u redovnom programu Kinematografa Dubrovnik, Art- kino Croatia (Rijeka), Kino Karaman (Split), Pučko otvoreno učilište Koprivnica, Kino Klub Šibenik, Centar za kulturu Čakovec, Kino Gaj (Varaždin), Kino Valli (Pula), Pučko otvoreno učilište Slatina, Pučko otvoreno učilište Kutina, Dom kulture Kristalna kocka vedrine (Sisak), Kino Gorica (Velika Gorica), Kino “30.svibnja (Daruvar), Pučko otvoreno učilište Samobor, Kino Uranija (Osijek), Pučko otvoreno učilšte Pazin.

 

Popularni Članci