SJAJNA STVAR Od danas dubrovački učenici nastavu mogu pohađati na Lokrumu (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dubrovački učenici dobili su novi prostor u kojem mogu širiti svoja znanja. Naime, Učionica u prirodi otvorena je danas na Lokrumu.

Projekt Učionica u prirodi je sufinanciran od strane JU Rezervat Lokrum i Grada Dubrovnika s ciljem omogućavanja provođenja edukativnih programa i radionica. 

Pročelnik Upravni odjel za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić zahvalio se Rezervatu Lokrum koji je pomogao u realizaciji projekta.

- Projekt je počeo prošle godine i treba napomenuti ulogu Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je osiguralo 60 tisuća kuna u proračunu. Krenuli smo u realizaciju, na ovaj način će sve škole imati mogućnost koristiti ovaj prostor za sve svoje aktivnosti te su svi dobrodošli. - rekao je Brčić.

Ravnatelj JU Rezervat Lokrum Ivica Grilec dodao je kako se radi o inicijalnoj ideji gradske uprave.

- Ta ideja je naišla u Rezervatu na plodno tlo, jasno nam je da je pametno dati ovakvom prostoru takvu priliku da ugosti učenike na dnevnoj bazi tijekom školske godine, ali i preko ljeta. Odlična je to prilika za terensku nastavu u skladu s nastavnim programima i planovima. - objasnio je Grilec.

Ravnateljica OŠ Lapad Nikolina Soko pozdravila je ovu inicijativu.

- Omogućava ovo učenicima da se druže i uče na ležerniji način. Danas su s nama učenici od petog do osmog razreda, njih 26, koji djeluju u sklopu Eko grupe pod vodstvom profesora Ivana CIkatića. No, ovom prilikom moram naglasiti da je OŠ Lapad članica međunarodne Eko škole od 2015 godine. Tako ćemo za 45. dana tu dobiti i takozvani dijamantni status koji je najveći takav u sklopu ove organizacije. - riječi su Nikoline Soko.

V.S.

Popularni Članci