THOMPSON NA GROMAČI 'Ovo je najveći koncert u Gornjim selima ikad' (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović, aida čakić
Najpopularniji hrvatski pjevač Marko Perković Thompson održao je u petak uvečer, u organizaciji Udruge prijatelja Gromača, veliki koncert na malonogometnom igralištu na Gromači.

Veliki broj stanovnika Gornjih sela, Dubrovnika, Konavala i okolice okupio se koncertu koji se povodom Male Gospe trebao održati prije 12 dana, no tada je zbog nevremena bio odgođen.

- Prvi put sam ovdje i neobično mi je drago što sam tu – kazao je Marko Perković Thompson pozdravivši okupljenu publiku među kojima je bilo svih uzrasta.  Zahvalio se Thompson, kako je naglasio, „svima onima koji su omogućili da do koncerta dođe“ te istaknuo posebnu vezu koju ima s Gromačom.

- U Kaliforniji sam upoznao puno ljudi iz emigracije i većina njih mi je kazala kako dolaze upravo iz Gromače i dubrovačkog područja. Hvala vam dragi prijatelji na današnjem lijepom druženju. Družili smo se mi i '90-ih, a danas božjom providnošću, smo ovdje u vašem mjestu – rekao je popularni hrvatski pjevač te dodao kako nije lako organizirati koncert u malim mjestima.

- U malim mjestima dolazi manje ljudi, ali srce je veliko. Znam da u ovom mjestu domoljubno srce tuče kao i u cijelom Hrvatskoj – poručio je Thompson koji je otpjevao neke od svojih najvećih hitova poput „Dolazak Hrvata“, „Kletva kralja Zvonimira“, „Moj dida i ja“, „Maranatha“, „Nema predaje“ i ostale.

Na „spektaklu za Gornja sela“ kako je Thompsonov koncert nazvao gradski vijećnik Ivo Lučić došao je veliki broj poznatih. Tako su došli gradonačelnik Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, ravnatelj Lučke uprave Blaž Pezo, direktor Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić, gradski vijećnik i ravnatelj Opće bolnice Marijo Bekić, županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, zamjenik župan Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo, načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić, gradska pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Ana Hilje, savjetnica za protokol i odnose s javnošću u županiji Silvija Petrlić Saltarić, stonski župnik don Miljenko Babaić, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora Dubrovačko-neretvanske županije Zdenko Bulić i brojni ostali.

Predsjednik HVIDR-e Dubrovnik i HDZ-ov gradski vijećnik Ivo Lučić kazao je kako je Thompsonov koncert vjerojatno najveći koncert na Gromači ikad održan, a inicirali su ga, prema njegovim riječima, upravo mješati toga mjesta.

- Bilo je koncerata i ranije, ali ne ove veličine i značaja. Riječ je o pozitivnoj inicijativi i posebno mi  je drago što je to u Gornjim selima jer mladi ne moraju ići u Grad i plaćati skupa pića i voziti se u kasne noćne sate – rekao je Ivo Lučić. Doktor Marijo Bekić koji je bio u liječničkoj pripravnosti došao je na Gromaču samo zbog koncerta koji je za njega, kako navodi, bio poseban.

- Ovo mi je drugi koncert ovog ljeta. Rado slušam Thompsona i volio bih da nastupi u Gradu. Drago mi je da je koncert održan ovdje jer stanovnicima Gornjih sela treba što više ovakvih događanja – kazao je gradski vijećnik doktor Marijo Bekić.

A. Čakić

Popularni Članci