STIGLI I NOVI KREVETI Pogledajte kako izgledaju novouređeni prostori Palijativne skrbi (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan i upravitelj zaklade Blaga djela Nikola Ćićo Obuljen jutros su obišli novootvoreni prostor Službe Palijativne skrbi Doma zdravlja, prekoputa stare zgrade Atlantske plovidbe. 

Povod posjetu je i donacija u iznosu od 50 tisuća kuna od strane zaklade Blaga djela kojom je kupljeno šest medicinskih madraca, dok je sveukupna investicija uređenja prostora stajala oko 600 tisuća kuna, a platio je Dom zdravlja Dubrovnik iz vlastitih sredstava.

„Dosad smo to plaćali iz svojih sredstava, no sada je ugovoreno kako će jedan dio rada plaćati i HZZO. Zasad imamo tri liječnika i dvije medicinske sestre te radimo u samo jednoj smjeni, ali nam je želja što prije raditi najmanje u dvije smjene ili čak pokrivanje 24 sata, ako nam sredstva to budu omogućavala,“ izjavio je Bazdan spomenuvši i mobilni tim čija je glavna djelatnost posjećivanje korisnika Palijativne skrbi po njihovim domovima.

Obuljen je prilikom obilaska kazao kako nije bilo nikakve dileme oko pomoći koja je pružena Palijativnoj skrbi Doma zdravlja Dubrovnik.

„Zaklada je financirala najveći dio Palijativne skrbi u Općoj bolnici Dubrovnik, a ovim se nastavlja projekt. Pacijenti više ne dolaze u Palijativnu skrb, nego Palijativna skrb dolazi pacijentima. To je jedna jako dobra ideja Doma zdravlja. Od početka smo se skoncentrirali na osobe starije dobi i na djecu te podržavamo sve takve projekte. Ovaj je projekt izuzetno human i oko pomoći nismo imali dilemu,“ kazao je Obuljen.

Dobroslavić je izjavio kako se na području Dubrovačko-neretvanske županije itekako radi na dobrobit osoba starije životne dobi.

„Jučer smo imali jednu akciju za naše starije sugrađane pod nazivom 'Halo pomoć'. I danas smo ovdje zbog naših starijih sugrađana, zbog jedne vrste pomoći u kući. Po tom pitanju smo među najboljima u Hrvatskoj. Domu zdravlja bih čestitao na ovoj inicijativi kao i onima koji su pomogli projekt, posebno Blagim djelima,“ izjavio je Dobroslavić.


Kako izgledaju novouređeni prostori palijativne skrbi, pogledajte u fotogaleriji.

Popularni Članci