SVI GOVORE O VUČIĆEVOM POSJETU Evo što je srbijanski predsjednik govorio o Dubrovniku

Autor: Ivona Butjer Mratinović
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić stigao je u Hrvatsku, a njegov posjet je već danima glavna tema nacionalnih medija.  

Na središnjem zagrebačkom trgu okupilo se nekoliko stotina bivših branitelja i udovica Domovinskog rata koji su prosvjedom poručili kako je nepoželjan u Zagrebu. Uz njih se pojavio i glumac Božidar Alić koji je zaprepašten kazao kako je na hotelu Dubrovnik postavljena srpska zastava, premda je bila riječ o zastavi hotela sa starim dubrovačkim grbom koji se nalazi i na službenom grbu Republike Hrvatske.

Vučićevo ime se uz pojam Dubrovnika vezivalo i 2016. godine kad je trebao prisustvovati na Dubrovnik forumu, od čega je ipak odustao. Kako je tada izjavio, dobio je pozivnice, ali je od posjeta odustao jer je shvatio kako nije poželjan. Ipak, na summitu se pojavio sljedeće godine odakle je govorio o brojnim bitnim temama.

Početkom 2017. godine, kako su tada pisali nacionalni i regijski mediji, Vučić je nakon sastanka s glavnim ministrom indijske države Gujurat kazao kako njihovi turisti ne bi trebali posjećivati Dubrovnik nego Beograd.

„Oni često dolaze u Dubrovnik, a ja sam im rekao kako je Beograd, uz svo poštovanje prema starom gradu, ljepši, a i ima se više stvari za vidjeti nego u Dubrovniku,“ izjavio je tada Vučić. 

Popularni Članci