SVI PRIČAJU O ZAHLAĐENJU Pitali smo Daniela Pavlinovića kad bi u Dubrovniku mogle pasti temperature

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Državni hidrometeorološki zavod objavio je kako bi se natprosječne temperature za ovo razdoblje uskoro trebale spustiti, a Dubrovački dnevnik pitao je Daniela Pavlinovića iz Storm Chasers Dubrovnik kakve se očekuju u Dubrovniku narednih dana. 

"Iznadprosječno toplo vrijeme zadržat će se do srijede, uključujući srijedu, kad bi se dnevne temperature trebale kretati oko 20 Celzijevih stupnjeva. U srijedu poslijepodne i navečer zapuhat će umjerena do pojačana bura s kojom će početi pritjecati postupno sve hladniji zrak. U četvrtak sunčano, ali uz umjerenu do jaku buru osjećaj hladnijeg vremena, s temperaturom do maksimalno 17 Celzijevih stupnjeva. U petak nas očekuje slično vrijeme, ali uz još stupanj do dva niže temperature," kazao je Pavlinović. 

Prema njegovim riječima, za vikend će jačati anticiklona iznad sjevera Europe, što će pojačati dotok hladnijeg zraka prema našim krajevima, pa će biti vjetrovito uz jaku buru s olujnim udarima i još nešto niže temperature, koje će biti primjerenije ovom dobu godine. Razmjerno hladno vrijeme obilježit će i početak sljedećeg tjedna.

Popularni Članci