POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ Monstruozni čin trovanja životinja u blizini Dubrovnika ukazuje na organizirano djelovanje

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Facebook
Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik danas je putem svoje Facebook stranice izvijestilo kako su zaprimili više dojava ogorčenih stanovnika Osojnika o masovnom trovanju pasa i mačaka koji su ugibali u najgorim mukama. Inače, iz Društva navode kako su nesretne životinje ugibale kroz 15 minuta što je dokaz kako se radi o jakom otrovu.

Predsjednica Društva Anica Sambrailo izvijestila je PU Dubrovačko-neretvansku i Veterinarsku inspekciju koji su obavili obavijesni razgovor te krenuli na teren, a Društvo očekuje izvješće nakon svega. Poručili su građanima ako imaju bilo kakve informacije s ciljem da se počinitelj ovog kaznenog djela pronađu i kazne da im se jave pa čak i anonimno. Pozivaju građane ako primijete sumnjive supstance da nazovu 112, a volontere Društva mogu dobiti na brojeve telefona 0918815711 ili 0915918434.

"Vidite li otrovanu životinju odmah pomiješajte sol i toplu vodu kako bi povratili sadržaj te krenite hitno u veterinarsku ambulantu! Čini mi se da je trovanje organizirano, cijela država je pokrivena. A i ne mogu se velike količine otrova kupiti u svakom dućanu", poručili su iz Društva za zaštitu životinja Dubrovnik.

Prije nekoliko dana i u Konavlima je pronađen bijeli prah od kojeg je preminuo odrasli pas koji je s vlasnikom bio u šetnji te nažalost nije dočekao odlazak do veterinara.

Popularni Članci