TRZAVICE U REZERVATU, LETI LI GRILEC? Bega novi član Upravnog vijeća Lokruma, čini se kako tamo stvari i ne štimaju najbolje

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Aida Čakić
Nove su promjene među članovima Upravnog vijeća Rezervata Lokrum. Međutim, kako doznaje Dubrovački dnevnik, ne radi se tu o nekakvim tehničkim imenovanjima, već ustvari o širem kontekstu priče koji ukazuje i na trzavice u Upravnom vijeću.

Dakle, dubrovački gradonačelnik Mato Franković imenovao je HDZ-ovog Zlatka Begušiću Begu novim članom Upravnog vijeća Rezervata Lokrum i to umjesto također HDZ-ovog Andreja Drobca.

Ne radi se tu o nekoj kazni za Drobca. On će 'preseliti' u Upravno vijeće Sportskih objekata Dubrovnik. Naime, Drobac je sudjelovao u izradi Strategije sporta, što je njemu puno bliže područje, budući da je dakle i involviran u tu priču sportske infrastrukture. 

No, zašto Begušić, istaknuti HDZ-ov igrač, odjednom u Upravnom vijeću Rezervata Lokrum?

Kako iz pouzdanih izvora doznaje Dubrovački dnevnik, navodno i ne 'cvjetaju ruže' između Filipa (Marinka) Žaje i ravnatelja Rezervata Lokrum Ivice Grileca. Žaja je inače savjetnik za turizam gradonačelnika Frankovića, općenito radi se o osobi kojoj gradonačelnik izuzetno vjeruje. Naime, Žaja je bio direktor Frankoviću još u vremenima kad je gradonačelnik radio u Generalturistu.

No, očito nije baš 'sjelo' između operativca starog kova Žaje i Grileca, a Begušić, koji se i zalagao da Grilec dođe na mjesto ravnatelja, u Upravnom vijeću trebao bi preuzeti ulogu svojevrsne tampon zone, onoga koji bi trebao izgladiti stvari, budući da je Lokrum svakako 'zlatna koka' Grada Dubrovnika.

Međutim, postoji i verzija priče prema kojoj je Franković zauzeo Žajinu stranu, a Begušića ustvari 'uputio' da se sam uvjeri kako su ti odnosi nepopravljivi, odnosno da stvari u trenutnoj konstelaciji snaga i ne funkcioniraju.

Begušić je čovjek od Frankovićevog povjerenja, radi se o šefu ogranka lapadskog HDZ-a. Smatraju ga vrlo dobrim operativcem, pa nije ni čudno da upravo on kotira kao osoba koja može riješiti problem.

A trzavica definitivno ima. Kako doznajemo, radi se tu odluci da se bez suglasnosti Upravnog vijeća jednom od medija isplati novac koji premašuje ravnateljske ovlasti, pa do sistematizacije zaposlenika, koja se mjesecima dorađuje. Govorio je o tome i gradonačelnik Franković na prošloj sjednici Gradskog vijeća.

Sve u svemu, nastavi li svojim odlukama praktički nervirati Upravno vijeće i osnivača Grad Dubrovnik, izvjesno je kako će Lokrum uskoro dobiti vršitelja dužnosti, a Grilec postati bivši ravnatelj.

No, što se tiče samih brojki koji se tiču ostvarenih rezutata, ali i projekata, iza Grileca su vrlo dobri rezultati te brojke svakako idu u njegov prilog, a hoće li se stvari u prije svega međuljudskim odnosima popraviti doznat će se sigurno puno prije nego kasnije.

Članovi UV Rezervata Lokrum su predsjednik Zoran Obradović, Andrej Drobac, Filip (Marinko) Žaja i Nikolina Korać i Mateo Kristović.

Inače, sastav ovog Upravnog vijeća doživjelo je i promjene i u rujnu prošle godine kad je Vlaha Brautovića zamijenio Mateo Kristović, kao predstavnik radnika. 

Također, još u ožujku prošle godine iz UV Rezervata Lokrum razriješeni su DDS-ovi Pero Vićan i Mario Vokaunn, umjesto kojih su ušli Andrej Drobac i Nikolina Korać, bliska Mostu. Jasno, bila je to tada reperkusija pucanja koalicije na relaciji HDZ-DDS, koja se dogodila upravo zbog mjesta ravnatelja ove gradske javne ustanove.

Popularni Članci