Dubrovčanin ukazao na propadanje Straduna: 'Nemoguće je proći i ostati miran ako vam je imalo stalo, nisu krivi filmaši i stranci' (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , V.L., V.L.V.L.
Dubrovčanin Vedran Levi ostao je zatečen promatrajući pobliže izgled Straduna.

"Šetajući po Stradunu, ulici na kojoj sam odrastao, od Onofrijeve do skrivenog Orlanda koji slavi 600 godina, nemoguće je proći i ostati miran ako vam je imalo stalo," započeo je Levi te dodao da Stradun propada do neprepoznatljivosti.

"Ove godine po prvi puta pojavile su se lokve na središnjem dijelu. Ne zbog velikih nanosa i poplavljenosti, već zbog ogromnog ulegnuća kamenih pločica. Možda sam u krivu, možda je toga bilo i prije, jer sjećanje me možda vara. Prije smo krivili razne filmske produkcije i strance koji su 'sigurno' zaslužni za oštećenja. Međutim ovoj devastaciji krivi smo sami," objašnjava Levi te dodaje kako mu je za ove fotografije trebalo manje od pet minuta.

"Nisam ih sve objavio, a fotografiran je samo središnji dio Straduna s kunetama. Na ostatak ulica strah me je i pomisliti. Ovaj Grad koji nas je štitio i zbog kojega živimo bolje nego većina Hrvatske zaslužio je bolje," zaključio je vedran Levi.

Popularni Članci