POŽAR U NERETVI Kuće obranjene, stigla vojska, pred vatrogascima duga noć

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Situacija u Neretvi po pitanju požara danas je bila ozbiljna, no u predvečerje se smirila kad su uspješno obranjene kuće. 

19:48 Tajnik DVD Kula Norinska Luka Ćelić za Dubrovački dnevnik je kazao kako je situacija nešto bolja. 

"Kuće su spašene, na nekoliko mjesta gdje gori još postoji, ali situacija je puno bolja. pred vatrogascima je radna noć," kazao je. 

16:00 Kako je izjavio tajnik DVD Kula Norinska Luka Ćelić vatra se opasno približila prvim kućama u mjestu Desne.

"Dolazi 50 pripadnika vojske, a nas je trenutno 50-ak na terenu," naglasio je Ćelić.

Mjesto je obišao i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krističević, a kako nam tvrdi jedan stanovnik Krvavca i bivši Mostov ministar pravosuđa Ante Šprlje sudjelovao je u gašenju.

Stanovnik Krvavca opisao je trenutnu situaciju.

"U mjestu Desne je problem jer puše vjetar, a gusta je šuma i nepristupačan teren, svi se pribojavaju vjetra," ispričao nam je te potvrdio kako je stigao kanader u pomoć.

U Općini Kula Norinska buknulo je u utorak oko 14 sati, a vatrogasci se još uvijek bore s vatrom. 

Kako je za Dubrovački dnevnik potvrdio Ćelić, požar je jučer zaprijetio kućama u mjestu Krvavac, a vatrogasci su branili crkvu i groblje.

Inače, uz ionako tešku situaciju, dvoje pripadnika DVD Metković jučer su u prometnoj nezgodi zadobili lakše tjelesne ozljede. Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, vozač je krenuo u rikverc kad je pod njim propao dio makadamskog puta. 

Popularni Članci