Važan sastanak s opskrbljivačima i ugostiteljima, kreće rekonstrukcija Neptuna, umirovljenici dobili uskrsnice

Autor: dubrovackidnevnik.hr
I ovaj tjedan se u Gradu Dubrovniku radilo na brojnim projektima i aktivnostima, izdvojili smo najzanimljivije vijesti iz gradske uprave.

Predstavljeni projekti sadnje novih drvoreda u Gružu i Lapadu uz bespovratna sredstva

Projekti sadnje novih drvoreda na području Gruža i Lapada, a za koje su Gradu Dubrovniku odobrena bespovratna sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 552.000,00 eura, predstavljeni su danas.

Sadit će se odrasla stabla autohtonih i drugih vrsta stabala koje se uklapaju u ovo podneblje, velike lisne mase koja su pogodna za urbane sredine, doprinose filtraciji zraka i potiču smanjenje temperature. Uz prometnicu u Ulici kralja Tomislava planirana je sadnja novog drvoreda u koridoru od oko 200 metara spajajući tako ulaz u pješačku zonu Lapada s nogometnim stadionom. U Gružu će se novi drvoredi formirati uz Obalu Stjepana Radića i Obalu pape Ivana Pavla II.

Kreće rekonstrukcija prostora Veslačkog kluba Neptun

Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji prostora Veslačkog kluba Neptun na Orsanu potpisan je danas uz nazočnost gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića.

Predsjednik Veslačkog kluba Neptun Marko Potrebica potpisao je ugovor s izvođačem Texo Molior d.o.o. i direktorom Antonijom Deranjom. Ugovor za izvođenje radova vrijedan je 793.381,44 eura bez PDV-a, odnosno 991.726,80 eura s PDV-om, a planirani rok završetka izvođenja radova je unutar 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Isplaćena uskrsnica dubrovačkim umirovljenicima

Grad Dubrovnik isplatio je ovaj mjesec ukupno 20.400 eura dubrovačkim umirovljenicima, kao dodatak na mirovine uoči Uskrsa. Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi Grada Dubrovnika i Mjerama socijalnog programa za 2024. godinu dodatak je isplaćen za 455 korisnika, koji sa svim dodatcima imaju mjesečna primanja u rasponu od 265,58 do 331,81 eura.

Pokrenuta nabava za Voditelja projekta gradnje i stručni nadzor

Nakon što je krajem veljače pokrenut postupak javne nabave za izgradnju Centra za starije osobe Dubrovnik - Doma za starije i nemoćne ispod Opće bolnice Dubrovnik, Grad Dubrovnik objavio je i postupke javne nabave za Voditelja projekta gradnje, za stručni nadzor i za koordinatora zaštite na radu.

Centar za starije osobe Dubrovnik ispod Opće bolnice ključni je kapitalni projekt u društvenoj infrastrukturi čijom će se izgradnjom dubrovačkim umirovljenicima pružiti standard koji im je godinama nedostajao. Uz dom u Gružu ovo je, nakon 50 godina, drugi projekt vezan uz skrb i smještaj starijih sugrađana kojeg je pokrenula ova gradska uprava.

Gradonačelnika s opskrbljivačima i ugostiteljima ususret sezoni

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je sastanak s predstavnicima dobavljača koji obavljaju uslugu dostave restoranima i ostalim poslovnim subjektima u povijesnoj jezgri, kao priprema za predstojeću sezonu.

Usuglašeno je kako su prošlogodišnje mjere dobro funkcionirale te će se po istom principu raditi i ovu sezonu. Tako će dostavna vozila moći ulaziti u povijesnu jezgru prema operativnom planu, odnosno točnom vremenskom rasporedu, kako bi se smanjio istovremeni broj vozila na Stradunu.

Gradonačelnik je najavio i kako Sanitatu uskoro stižu nova elektrovučna vozila, čime će se povećati mogućnost brže i kvalitetnije opskrbe povijesne jezgre.

Na sastanku s ugostiteljima Franković je govorio o upravljanju javnim površinama te unatoč činjenici da moratorij na javne površine ističe krajem godine, poručioje  kako prostora za uvođenje dodatnih površina za ugostiteljske sadržaje u povijesnoj jezgri nema ni u budućnosti.

Istaknuo je kako je važno osigurati i rad ugostiteljskih objekta tijekom zimskih mjeseci, a obaveze za rad od studenog od sredine ožujka regulirat će se novim ugovorima. Franković je da će i kod novih ugovora voditi računa o njihovoj dugoročnosti kako bi se ugostiteljima pružila sigurnost ulaganja u unapređenje poslovanja što je svima u interesu.

Popularni Članci