VELIKI DAN ZA ZL DUBROVNIK! Sletio prvi avion Fly Dubaija, za samo šest sati ste u Emiratima (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Dubrovnik je od danas povezan s Dubaijem. 

Oko 12:30 sati sletio je prvi avion avioprijevoznikom kompanije FlyDubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a letovi će ići četiri puta tjedno, od travnja do listopada.

"Veliko nam je zadovoljstvo što po prvi put u Zračnoj luci imamo FlyDubai, i to ne samo zbog Zračne luke, nego i zbog cjelokupne Hrvatske i regije, ali cjelokupni turizam. FlyDubai će za početak operirati tri puta tjedno, a od 15. lipnja četiri puta tjedno prema Dubaiju s tipom zrakoplova 737-800 i 174 mjesta. To je ujedno i prvi interkontinentalni let koji povezuje Europu i Aziju s dubrovačke  Zračne luke. Let iz Dubrovnika do Dubaija traje šest sati. Nadam se kako ćemo imati puno transfera, a ne samo putnika koji lete direktno ne relaciji Dubrovnik-Dubai," izjavio je direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić. 

Državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina naglasio je važnost novih letova ne samo za Dubrovnik nego i za cijelu Hrvatsku. 

„Zahvaljujem se FlyDubaiju i Zračnoj luci Dubrovnik. Ovaj let je potvrda onoga što su naša konstantna nastojanja, a to je da pozicioniramo Hrvatsku kao cjelogodišnju turističku destinaciju. Vrlo je važna linija koja je uspostavljena na relaciji Dubai – Zagreb, a jednako je važna i ova linija jer otvara Hrvatsku prema dalekim tržištima odnosno preko 80 zemalja. Prema statistikama, bilježimo odličnu predsezonu i to za 20 posto u dolascima. Imamo ogromna povećanja s dalekih tržišta,“ izjavio je Glavina.

Direktor aviokompanije Emirates za Austriju i Hrvatsku Martin Gross je kazao kako novi letovi neće predstavljati samo benefite za putnike nego i za hrvatsku ekonomiju s obzirom na to kako se očekuje povećanje broja turista iz dalekih tržišta.  

Cijena povratnog leta u poslovnoj klasi između Dubrovnika i Dubaija kreće se od 9.900 kuna, uključujući sve poreze te prtljagu od 40 kilograma. Cijena povratnog leta ekonomske klase od Dubaija do Dubrovnika kreće se od 3.820 kuna u što je uključeno sedam kilograma ručne prtljage. Letove je moguće rezervirati na internetskoj stranici zrakoplovne kompanije flydubai.com, preko službene flydubai aplikacije, kontakt centra u Dubaiju (+971) 600 54 44 45, u poslovnicama zrakoplovne kompanije flydubai ili preko putnih partnera.

Dio atmosfere pogledate u videozapisu i fotogaleriji. 

Popularni Članci