VELIKI DAN ZA ŽUPU SV. MIHAJLA Mnoštvo vjernika dočekalo Moći svetog Antuna (FOTO/VIDEO)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: A.Č.
Župa sv. Mihajla po drugi put u Hrvatskoj ugostila je prepoznatljivi moćnik, u sklopu četverodnevne duhovne obnove, jako štovanog sv. Antuna Padovanskog. 

Otac Egidije Canil, redovnik konventualac, koji već desetljećima prati spomenute moći predao je u trajno vlasništvo moćnik s motivima Padove i Dubrovnika Župi sv. Mihajla te tom prigodom kazao kako je svečev gob dosta udaljen od Dubrovnik zbog čega ga može posjetiti samo mali broj vjernik i moliti se na njegovom grobu.
- Zato je sveti Antun došao iz daleka i sretan je što može doći u susret svojim štovateljima, a prije svega onima koji nikad nisu bili na molitvi u Padovi. Sveti Antun je svetac koji se slavi svuda u svijetu i odmah vam želi reći da u rukama drži dijete koji je Isus. Poštovanje prema njemu je poštovanje prema Isusu i tomu nas vodi - kazao je otac Egidije Canil nakon čega se održala pobožnost i sveta misa koju je predvodio fra Nikola Šantek.

U ponedjeljak održat će se cjelodnevni duhovni program s misama i mogućnošću čašćenja moći u župnoj crkvi te pohod starijim i bolesnim osobama u domovima za umirovljenike i bolnici. Darovani moćnik s moćima sv. Antuna će blagosloviti dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u utorak na misi u 18 sati.

Inače, ovo je drugi put da su moći svetoga Antuna u Hrvatskoj. Prvi put hodočašće svečevih moći bilo je upriličeno na Svetom Duhu u Zagrebu 1995. godine, prigodom proslave 800. obljetnice svečevog rođenja.

Popularni Članci