VELIKI TJEDAN Ovo su liturgijska slavlja koja predvodi biskup Roko Glasnović

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL
Dubrovačka biskupija objavila je najavu liturgijskih slavlja koja predvodi biskup u Velikom tjednu i na Uskrs.

Objavu prenosimo u cijelosti:

Misu posvete ulje dubrovački biskup Roko Glasnović slavit će sa svećenicima i vjernicima u srijedu 27. ožujka u 18 sati u dubrovačkoj katedrali. Na misi će svećenici iz cijele biskupije zajedno obnoviti svećenička obećanja, a biskup Glasnović će posvetiti ulje za krizmu i blagosloviti katekumensko i bolesničko ulje.

Misu Večere Gospodnje u četvrtak 28. ožujka s početkom u 18 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predvodit će dubrovački biskup Roko Glasnović. U obredu pranja nogu biskup će oprati noge ‘dvanaestorici’. Nakon mise Presveti Oltarski Sakrament će se prenijeti na pomoćni oltar gdje će biti kratko klanjanje.

Obredi Velikog petka 29. ožujka u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku počinju u 18 sati, a predvodit će ih biskup Roko Glasnović. Sastoje se od službe riječi s pjevanjem Muke, klanjanja križu i pričesti. Nakon obreda slijedi procesija ulicama Grada s relikvijom Isusovog križa koja se čuva u Moćniku katedrale.

Vazmeno bdijenje na Veliku subotu 30. ožujka u dubrovačkoj katedrali počinje u 21 sat, a predvodit će ga dubrovački biskup Roko Glasnović. Liturgija Vazmenog bdijenja sastoji se od službe svjetla, službe riječi, krsne službe i euharistijske službe.

Na svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova u nedjelju 31. ožujka središnje svečano pontifikalno slavlje u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku u 10 sati predslavit će dubrovački biskup Roko Glasnović.

Popularni Članci