VESELO ISPRED VILA PALME Okupilo se 40-ak taksista zbog privođenja kolege (FOTO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Više desetaka taksista okupilo se ispred Vila Palme zbog privođenja njihovog kolege. Naime, taksist je priveden zbog vrijeđanja službene osobe. 

'Jedan od taksista vrijeđao je policijskog službenika prilikom sankcioniranja drugog drugog taksista zbog počinjenog prekršaja protiv Zakona o sigurnosti na cestama. Muškarac koji je vrijeđao službenu osobu (43) je u policijskoj postaji te je nad njim u tijeku prekršajna obrada,' službena je izjava Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

Međutim, taksisti imaju svoju stranu priče prema kojoj se situacija počela zahuktavati prije nekoliko dana nakon što je policija počela dobivati prijave od strane Uberovih vozača kako na njih netko baca jaja oko povijesne jezgre, pa su pojačani policijski izvidi nad dubrovačkim taksistima, što je, kako tvrde, uključivalo i pretragu vozila kako bi se utvrdilo ima li u njima jaja. Podsjetimo, incident se uistinu dogodio kad je Uberovo vozilo pogođeno jednim jajetom prilikom čega nije nastala materijalna šteta. 

'Nisu našli kod nijednog autotaksi prijevoznika jaja, a nad nama se konstantno vrši represivna mjera. Kolega je bio parkiran na stajalištu na Pilama, na posljednjem mjestu i virio je nekih 20-ak centimetara s kotačem preko crte, na što je prišao policajac i krenuo mu pisati prijavu. Na to je došao drugi kolega i kazao nešto u smislu - što maltretirate čovjeka bezveze, nakon čega je isti i priveden. Došli smo ovdje dati podršku kolegi i izraziti svoje nezadovoljstvo, doveli smo 10-ak svjedoka,' tvrde okupljeni taksisti.

Ispred policijske postaje stigao je i predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božo Miletić. 

'Mi smo apsolutno za zakon, nismo za nikakva gađanja jajima, protiv nereda smo i protiv ikakvih fizičkih obračuna, međutim nakon dvije godine otkako se dopisujemo s različitim ministarstvima i inspekcijama, mi nailazimo na zid. Čini se kako zakon nije isti za svih. Nad nama se mogu vršiti represivne mjere za razliku od vozača Ubera koji dvije godine krše ne samo Zakon o prijevozu nego i niz drugih zakona, no njima to prolazi,' izjavio je Miletić za Dubrovački dnevnik. 

Popularni Članci