Viktorija Knežević o podignutoj kaznenoj prijavi: Sigurna sam da je projekt zakonit, kad netko uspije uvijek se javi 'ražalovani rođak'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tea Stjepović
Ines Bolkovac, direktorica Feralis Grupe, ujedno i predsjednica Hrvatskog centra za zaštitu podataka Feralis u Rijeci, je podigla kaznenu prijavu protiv Udruge Prospectus iz Dubrovnika zbog projekta Ocijenime.hr. 

Bolkovac je tako prva pokrenula postupak smatrajući kako je riječ o kršenju prava o zaštiti podataka u Hrvatskoj za projekt koji je pokrenula dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević ispred udruge, a riječ je o internetskoj stranici na kojoj se može ocijeniti rad državnih službenika i namještenika. Knežević je pri pokretanju projekta isticala da nema kršenja osobnih podataka te da je dobila pozitivno mišljenje i suglasnost od Povjerenika za informiranje RH.

"Potpuno sam sigurna da je sve vezano za projekt Ocijenime.hr zakonito i da je ovaj projekt, koji je od velike važnosti za javno dobro potrebno očuvati pod svaku cijenu, od pokušaja da ga se ugasi i ušutka.

S jedne strane mi je žao što je do ovoga došlo, gospođa je mogla naći drugi način da promovirati svoju djelatnost, a sa druge strane to je bilo na neki način očekivano. Kad god vidite da je netko uspio bilo da se radi o poduzetniku, sportaš, glumcu ili drugoj javnoj osobi, odmah se nakon nekog vremena javi neki "ražalovani rođak" koji nije uspio i koji o tome ima nešto reći i po mogućnosti popljuvati tu osobu. Takve stvar se nažalost događaju.

Kao što se sportaši moraju nosit sa startovima s leđa, kao što se poduzetnici nose sa nelojalnom konkurencijom, kao što svi mi guramo svaki dan neovisno o nepravdama koje su nam učinjene, tako ću se i ja iznijeti s ovim", poručila je Viktorija Knežević iz udruge Prospectus.

Popularni Članci