VODA USKORO U CIJELIM BRSEČINAMA Franković: 'Lopata je zadnji put bila ovdje prije 10-ak godina' (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima i predstavnicima Uprave Vodovoda Dubrovnik danas je obišao radove na izgradnji priključnih cjevovoda na vodoopskrbnu mrežu naselja Brsečine.

Radovi se izvode na tri lokacije; Brdari, Potkondžilo i Senj, gdje je predviđena izvedba gotovo 900 metara cjevovoda. 

"Nakon devet godina, kada je posljednji put lopata došla u Brsečine, sam projekt vodoopskrbe Brsečine se konačno sada opet počeo raditi. Nakon ovih radova, cijele Brsečine će imati vodu. Nastavljamo dalje i prema Trstenome. Projekt Dubravica se radi zajedno s Općinom Dubrovačkom primorje, no sigurno idemo u smjeru koji smo obećali, a to je rješavanje cjelokupne vodoopskrbne infrastrukture na području Grada Dubrovnika," izjavio je Franković. 

Radove je obišao i predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić koji je kazao kako navedeni projekt najbolje pokazuje kako 'Grad nisu samo Pile i Stradun'. 

"Vodovod vodi računa i o prigradskim naseljima. Svako mjesto nam je iznimno bitno. Važno nam je riješiti problem i mještana Trstenog u narednog periodu," izjavio je. 

Zbog radova je zadovoljan i mještanin Leonardo Bošković. 

"Nakon 10-ak godina i silnih obećanja, prvi put se netko uhvatio posla i ispunio predizborna obećanja. Napravilo se ovo što se napravilo. Ovdje je završeno pola posla, uskoro će svi u Brsečinama imati vodu," izjavio je. 


Radovi su ukupno vrijedni 630.000,00 kuna, a završetkom izgradnje priključnih cjevovoda u ukupnoj dužini od 862 metra za sve stanovnike naselja Brsečine stvoreni su preduvjeti za priključenje na vodoopskrbni sustav.

 

Popularni Članci