VOLI NAŠU OBALU Novak Đoković uživa na Korčuli (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Korčula online
Novak Đoković, trenutni teniski broj jedan, te jedan od najboljih tenisača današnjice, nekoliko dana nakon osvojenog Wimbledona je u posjetu korčulanskom arhipelagu gdje se sinoć kasno navečer na Vrniku slikavao s djecom.

Sudeći po slikama, posjetio je i Moro Beach Stupe gdje je zavirio u kuhinju vrhunske gastronomije, piše Korčula online.

Novak je počeo trenirati već u četvrtoj godini, a svoj premijerni nastup na ATP turnirima imao je u Umagu, 19. srpnja 2004. godine gdje je u prvom kolu izgubio od Talijana Filippa Volandrija. Svoju prvu pobjedu na ATP turniru ostvario je u Bukureštu iste godine, kada je bio bolji od Francuza Arnauda Clementa. Već sljedeće godine po prvi puta nastupa i na jednom Grand Slam turniru. Bilo je to na Australian Openu, gdje je glatko izgubio od tadašnjeg četvrtog igrača svijeta, Rusa Marata Safina sa 6:0, 6:2, 6:1. Prvu pobjedu nad Top 10 igračem zabilježio je u studenome 2005. godine na turniru iz Masters serije u Parizu, kada je u meču drugog kola bio uspješniji od Argentinca Mariana Puerte (9).

Đoković je osvojio 14 Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, Australian Open (6), Wimbledon (5), US Open (3) i Roland Garros (1). Četiri puta je osvajao završni turnir i 32 puta bio pobjednik turnira iz ATP Masters serije. Bio je članom srpske teniske reprezentacije prilikom osvajanja Davis Cupa 2010. godine. Imenovan je za najboljeg svjetskog športaša 2011. i 2015. godine.

Popularni Članci