ZANIMLJIVA PERSPEKTIVA Dubrovnik se našao na listi najjeftinijih europskih destinacija

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Iako ga Hrvati smatraju veoma skupim te se često na društvenim mrežama žale na račune u ugostiteljskim obrtima u Dubrovniku, upravo se taj grad našao na listi najjeftinijih europskih destinacija prema City Costs Barometru portala Post Office.

Dubrovnik je zauzeo 12. mjesto od ukupno 36 europskih gradova (istočne, zapadne i sjeverne Europe te gradova Ujedinjenog Kraljevstva i Irske) koje su Britanci uzeli u obzir. Popis zbog kojeg je portal Dubrovnik stavio na 12. mjesto i tako ga svrstao među najjeftinije europske destinacije izgleda ovako:

Šalica kave - 12 kuna 

Pivo - 18 kuna

Obrok za dvije osobe s tri slijeda i bocom vina - 540 kuna

Povratni prijevoz autobusom od zračne luke do centra grada - 97 kuna

48-satna putna karta - 65 kuna

Smještaj s tri zvjezdice za dvoje na dvije noći - 690 kuna

Prema njihovim izračunima, vikend u Dubrovniku izašao bi vas oko 1900 kuna (u to su uključili još i Coca-Colu, razgledavanje te posjet muzeju ili galeriji).

Skupljim od Dubrovnika, prema popisu, pokazali su se primjerice Palma de Mallorca, Berlin, Rim, Munchen, Tallinn, Nica i Strasbourg dok su jeftiniji Valletta, Lille, Lisabon, Atena, Prag, Moskva, Budimpešta, Varšava, Riga, Vilnius te kao najjeftiniji poljski Krakov gdje će vas vikend (prema ovom izračunu) izaći oko 1400 kuna.

Za slaganje popisa koristili su podatke regionalnih i nacionalnih turističkih ureda i podatke o prosječnim troškovima smještaja prema stranici Hotels.com. 

Prema popisu portala Post Office, složenom prema istim podacima, Hrvatska se našla među 12 najjeftinijih turističkih destinacija, točnije na devetom mjestu, prenosi Index.hr.

Oni su od naših gradova istaknuli još i Poreč, gdje su zaključili da za 520 kuna možete kupiti bocu vode, šalicu kave, Coca-Colu, pivo čašu vina, kremu za sunčanje te kremu protiv komaraca i odvesti partnera ili partnericu na večeru s tri slijeda uz bocu vina.

Popularni Članci