'ZNA SE TKO JE ŠAMPION' Franković uručio zahvalnice sudionicima Dubrovačke trpeze (FOTOGALERIJA)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
Dodjela zahvalnica za sudionike ovogodišnje Dubrovačke trpeze održana je danas u restoranu Kantenari, Sunset Beach.

Na Dubrovačkoj trpezi sudjelalo je 45 hotelijera, ugostitelja, sladoledara, pekara i slastičara. Ostvaren je prihod od 78.655.10 kuna. Taj novac ići će u humanitarne svrhe. Iznos će podijeliti Društvo multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije i Udruga za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unaprjeđenje duševnoga zdravlja i kvalitete života Lukjernica.

Zahvalnice sudionicima Trpeze dodijelio je gradonačelnik Mato Franković.

- Možemo razgovarati o brojnim gradovima, koliko je tko uspješan, ali samo je jedan šampion. Nitko se ne može približiti onome što Grad nudi. Od restorana, OPG-ova, hotela... Svatko može pronaći nešto za sebe. Hvala svima koji ste se odlučili sudjelovati na Trpezi. Ova manifestacija ima svoj humanitarni karakter, iznimno je bitno biti društveno odgovoran. - naveo je Franković, koji je rekao i kako je važna sigurnost te se zahvalio Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

Najavio je jednu bitnu novinu za iduću godinu.

- Stradun više neće biti zona gdje će prometovati automobili. Isključivo će moći prometovati elektrovučna vozila. Neće vam se to svidjeti, ali je činjenica da živimo u Gradu pod zaštitom UNESCO-a i da može doći do oštećenja. Moramo misliti na očuvanje. Ruku na srce, puno je gradova s lijepim morem, plažama i otocima. Ali nitko nema ovo što mi imamo. To moramo paziti i čuvati. - zaključio je Franković.

Popularni Članci