E, OVO JE STVARNO PREDIVNA GESTA! Croatia Airlines na letu Dubrovnik-Zagreb napravio nešto stvarno hvalevrijedno

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Croatia Airlines na svoju se 30. obljetnicu poslovanja uključio u obilježavanje tridesete obljetnice donošenja Konvencije o pravima djece, te se u povodu Svjetskog dana djeteta pridružio globalnoj inicijativi UNICEF-a kojom se promiču dječja prava i koja djeci širom svijeta omogućuje da se čuje njihov glas.

UNICEF Hrvatska, pozvao je hrvatske tvrtke da otvore svoja vrata djeci, a nacionalni avioprijevoznik priključio se navedenoj inicijativi prigodnom akcijom Osmijeh iznad oblaka u sklopu koje je, na današnjem prijepodnevnom letu Zagreb – Dubrovnik, u svom zrakoplovu ugostio pedesetero djece iz udomiteljskih obitelji i njihove udomitelje, okupljene oko udruge Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece, izvijestili su iz Croatia Airlinesa. 

Bila je to jedinstvena prigoda za djecu i udomitelje da dožive iskustvo letenja, a istodobno i mogućnost da bolje upoznaju poslovni svijet i kažu što misle o temama koje su im važne. Nakon slijetanja u Dubrovnik za drage goste organiziran je obilazak Zračne luke Dubrovnik tijekom kojeg su predstavljeni poslovni procesi najjužnije hrvatske zračne luke, a  cjelodnevni program završava povratnim letom Dubrovnik – Zagreb. Veliku podršku Croatia Airlinesu u realizaciji ovog projekta pružili su ZL Dubrovnik, MZL Zagreb, Newrest Dubrovnik d.o.o. i Swissport International AG. 

  • S iskrenim veseljem pridružili smo se hvalevrijednoj inicijativi UNICEF-a jer su  iskreni dječji osmjesi i njihova radost neprocjenjivi. Nadam se da naši današnji gosti sa sobom nose drage uspomene, osobito zbog toga što su mnogi od njih prvi put putovali zrakoplovom, dok smo im u suradnji s partnerima istodobno približili sustav zračnog prometa u Hrvatskoj i proširili horizonte – rekao je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa. 

  • U ime djece iz udomiteljskih obitelji i udomitelja želim zahvaliti Croatia Airlinesu što je prepoznao potrebe djece koja odrastaju u udomiteljskim obiteljima omogućivši im ovo prekrasno iskustvo, koje će pamtiti cijeloga života. Inicijativa Svjetski dan djeteta podsjeća nas da je briga za djecu obaveza za cjelokupnu zajednicu i jako nam je drago što je Croatia Airlines kroz ovu akciju pokazao osjetljivost prema jednoj od najosjetljivijih skupina našeg društva - izjavila je Dubravka Čordašev, predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece. 



O Svjetskom danu djeteta

Svjetski dan djeteta obilježava se svake godine 20. studenoga jer je toga dana 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta. Kao međunarodni dokument Ujedinjenih naroda, Konvencija sadrži univerzalne standarde koje države moraju jamčiti svakom djetetu. Konvenciju je tada potpisalo 196 država, čime je postala najbrže i najšire prihvaćen sporazum na području međunarodnih ljudskih prava u povijesti. 

Time je svijet dao obećanje da će svoj djeci biti osigurana jednaka prava te da će učiniti sve kako bi se zaštitila i osigurala njihova prava na preživljavanje, razvoj, učenje i razvijanje do punih potencijala, bez diskriminacije. 

Popularni Članci