STIGLI STROJEVI NA BRDO ROTA Mještani ogorčeni: 'Sve se odvija iza leđa, blokirat ćemo svako sljedeće vozilo' (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Čitatelj
Na brdo Rota, u Kuni Pelješkoj, stigla je teška mehanizacija za koju se sumnja da je namijenjena gradnji radara koji postavlja Državni hidrometeorološki zavod

Dubrovački dnevnik u kolovozu je pisao kako su mještani Kune Pelješke najavili blokadu puta jer ne odobravaju gradnju radara, a posebno zamjeraju nedostatak informacija o postavljanju novog radara koji bi bio na području Ministarstva obrane u čijem je vlasništvu taj dio brda. Na istom tom mjestu postoji već jedan radarski sustav.

Prema riječima očevidaca jučer je stigla teška mehanizacija, a radovi su već krenuli iako, kako ističu mještani, ne znaju tko gradi i što se točno gradi.

- Sve se odvija iza leđa narodu. Protiv vojske ne možemo, ali blokirat ćemo svako sljedeće vozilo zagrebačkih registarskih oznaka koje krene gore - najavili su mještani.

Petar Rašić, inače vatrogasac, stanovnik ovog područja kazao je ljetos za Dubrovački dnevnik kako je lokalno stanovništvo zabrinuto zbog pojačanog zračenja.

Mještani Pelješca najavili blokadu puteva zbog postavljanja radara: 'DHMZ nas nije o ničemu informirao'

Popularni Članci