'START' KAO LIJEVI CENTAR Pero Mrnarević na listi Dalije Orešković za Europski parlament

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Filip Kos/PIXSELL
Stranka Start predstavila je svoju listu za euroizbore, čija je nositeljica Dalija Orešković istaknula kako očekuju osvajanje jednog mjesta u Europskom parlamentu te je pozvala građane da izađu na izbore i glasaju za civilizacijske vrijednosti suprotne "toksičnom djelovanju HDZ-a". 

Predsjednica Starta Dalija Orešković predstavljajući listu od dvanaest kandidata, nazvala ju je "pobjedničkom opcijom" koja želi okupiti lijevi centar. Kandidati Startove liste, poručila je, zauzimat će se vrijednosti antikorupcije, antifašizma i okrenutost Europe budućnosti.    

Uz članove Starta na listi je i nekoliko nezavisnih kandidata - nezavisni saborski zastupnici Bojan Glavašević i Tomislav Žagar te aktivistica Lejla Šehić Relić. Uz njih na listi su Nicole Kwiatkowski, Duje Prkut, Branka Lukačević-Gregić, Marina Pavković, Pero Marnarević, Tonći Talaja, Igor Vlajnić i Nebojša Biškup, donosi Index.hr.

"Glavni nam je cilj objasniti građanima da ovo nisu samo izbori za Europski parlament, ovo je svojevrsni civilizacijski referendum", poručila je  Orešković.

Cilj je Starta osvojiti jedno mjesto na Europskom parlamentu  koje bi im omogućilo povezivanje sa srodnim europskim grupacijama i borbu za dobrobit hrvatskih i europskih građana.

Orešković je pozvala da se građani zapitaju koje se sve odluke donose u Europarlamentu i koliko utječu - pozitivno ili negativno - na njihov živote, navodeći "priču o razdjelnicima koja je osmišljena na hodnicima europskih institucija".

Popularni Članci