Ljubav, ljubomora i sve ono između – gotovo rasprodana završnica festivala 'Tino Pattiera'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DSO
Velika završnica 11. Međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“ održat će se u petak, 6. srpnja u Kneževom dvoru, a na programu su najpoznatije arije velikih opernih skladatelja: Mozarta, Verdija, Bizeta, Rossinija, Puccinija, Wagnera i hrvatskog skladatelja Iva Tijardovića. Početak koncerta je u 21.30 sati, a nosi naziv „La ci darem la mano“.

Iako je prvotno bio najavljen ispred Kneževa dvora, ovaj koncert održat će se u atriju, a s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, kojim će ravnati Noam Zur, nastupit će sopranistica Nikolina Pinko, tenor Lucian Corchis i bariton Dimitris Tiliakos. Za ovu prigodu priređuju operne arije poznatih opera kao što su Verdijeva „La Traviata“, Mozartov „Don Giovanni“, Bizetova „Carmen“, Rossinijev „Seviljski brijač“, Puccinijeve „La Boheme“, „Gianni Schicchi“ i „Turandot“ i „Mala Floramye“ Iva Tijardovića.

Bit će ovo završnica ovogodišnjeg, jedanaestog izdanja Međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“ koji se sastojao od četiri koncerta. Prvi je bio Mozart Gala, zatim koncert u Dubrovački vrtovima sunca „Guardi le stelle“ te recital „German Lied“, a s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, organizatorom festivala, nastupili su sopranistica Nikolina Pinko, švedska mezzosopranistica hrvatskih korijena Katija Dragojević, rumunjski tenor Lucian Corchis i grčki bariton Dimitris Tiliakos.

U prodaji je ostao još jako mali broj ulaznica, a one su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja.

Popularni Članci