Okrugli stol o ulozi humanistike o očuvanju povijesnog identiteta u petak na kampusu Sveučilišta

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: UNIDU
U sklopu Godine UNESCO-ve svjetske baštine, a povodom obilježavanja 45. obljetnice upisa povijesne jezgre Dubrovnika na UNESCO-ov Popis svjetske baštine, Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku i studij Povijest Jadrana i Mediterana Sveučilišta u Dubrovniku organiziraju „Okrugli stol o ulozi humanistike u očuvanju povijesnog identiteta“.

Okrugli stol održat će se u petak, 19. travnja u 18 sati u kampusu Sveučilišta u Dubrovniku na adresi Branitelja Dubrovnika 41.

Sudionici su Katja BakijaVedran BenićPatricija CvinarIrena IpšićSlavica Stojan Sanja Vulić, dok je moderatorica Ivana Grkeš.

Nazivi tematskih cjelina o kojima će sudionici Okruglog stola govoriti su: Književnost kao prostor izgradnje i čuvanja identiteta (Katja Bakija), Mijene živoga Grada – očima svjedoka (Vedran Benić), Uloga humanističkog nasljeđa Dubrovnika u kreiranju turističkog branda (Patricija Cvinar), Humanistički studiji u očuvanju povijesnog identiteta Dubrovnika (Irena Ipšić), Glas humanistike – moć koja čuva ljudsko iskustvo i sluti moguće putove budućnosti (Slavica Stojan) i Jezična baština kao čuvar identiteta Grada (Sanja Vulić).

Popularni Članci