PREDSTAVA ZA SVE UZRASTE Kako nas 'Tarzan' uči suživotu s prirodom i pravim vrijednostima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nakon što su u prosincu 2017. godine oduševili dubrovačku publiku izvedbom hvaljene predstave "Crvenkapica - tko se boji vuka još?" ekipa zagrebačke "Tvornice lutaka" vraća se u Grad s novom adaptacijom mnogima omiljene priče iz djetinjstva

Književni, filmski, a sada i kazališni junak iz džungle "Tarzan" u režiji Petre Radin dio je programa "Amali na sceni 2019." u nedjelju 14. travnja, u dvorani hotela Rixos Libertas s početkom u 11 i 17 sati.

- Pozivamo sve da dođu na predstavu. Naše su izvedbe posebne upravo po tome što nikada nisu namijenjene točno određenom uzrastu. U ovoj priči svaka generacija može pronaći nešto za sebe. Najmlađi će pratiti pokret, boje, zvukove prirode. Oni malo stariji shvatit će poantu. Danas smo toliko zaslijepljeni svjetlećim ekranima da uopće ne primjećujemo prirodu oko sebe. Gomilamo materijalne sitnice, a naša Jane iz predstave spoznala je, kako je ljepota u jednostavnosti te kako joj sve haljine koje je ponijela ne bi mogle pomoći da u džungli nije upoznala. Tarzana - kazala je Petra Radin, redateljica predstave koja je premijerno izvedena u studenom prošle godine.

Autorica priče je Maja Katić, kostime je osmislio Patricio Aguero, a scenu Mario Mišković. Za rasvjetu je zadužen Alen Marin dok  glazbu potpisuje Matej Meštrović. Ekipu iz džungle na sceni čine: Petra Radin (Ana Magud), Filip Detelić i Josip Brakus.

- U Dubrovnik stiže ista ekipa koja je izvodile "Crvenkapicu". Tvornica lutaka ne radi audicije, a glumce obično upoznamo na radionicama. Najbitnije nam je da smo na istoj frekvenciji, da su oni prije svega dobri ljudi i da su u duši djeca. Time izbjegavamo "štancanje" i kopiranje pa je svaka predstava živa i uvijek nešto novo dodamo. Zapravo, mi se igramo - pojašnjava Petra dok ostatak ekipe upravo gostuje s "Tarzanom", na "Vukovarskom lutkarskom proljeću".

- Prošli put u Dubrovniku smo bili s "Crvenkapicom" i bilo nam je predivno. Publika je bila odlična pa se nadam da će tako biti i s "Tarzanom". Možete očekivati dobar provod i ludu zezanciju - kaže Filip Detelić, koji je dubrovačke mališane nasmijavao ulogama majke i lovca u "Crvenkapici".

Ulaznice za predstavu "Tarzan" u prodaji su online na www.ulaznice.hr te u hotelu "Rixos Libertas" i poslovnici agencije "Elite Travel". Cijena ulaznice je 40 kuna, a na dan izvedbe 60 kuna, dok djeca  mlađa od tri godine ne trebaju ulaznicu jer sjede roditelju u krilu. Predstavu tehnički podržavaju "Dubrovačke ljetne igre", a gostovanje su sponzorstvom podržali Pemo, Grad Dubrovnik i Lučka uprava Dubrovnik.

Popularni Članci