SPAJANJE JUGA SA SVIJETOM Jubilarno deseto izdanje Midsummer scene festivala donosi bogat kulturni sadržaj!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Jedini hrvatski kazališni Festival na engleskom jeziku – dubrovački Midsummer Scene od od 22. lipnja do 7. srpnja obilježava deset godina bogate kulturne ponude i međunarodne suradnje. Ovogodišnja okosnica festivala je spektakularna mjuzikl - adaptacija klasika Julesa Vernea "Put oko svijeta u 80 dana".

Prošlogodišnja svjetska praizvedba ovog hita osvojila je srca publike, a ove godine se vraća na pozornicu Lovrjenca s još većim sjajem i uzbuđenjem. Posjetitelje očekuje pregršt zabave, romanse i pustolovina uz can-can plesačice, let balonom, željezničku nesreću, slonove, a sve upotpunjeno neodoljivom dozom slapsticka i zaraznim melodijama.

 

Adaptaciju potpisuje nagrađivani engleski dramski pisac i redatelj Sean Aita, dok je za glazbu zaslužan francuski glumac i skladatelj Leo Elso. Mjuzikl će izvoditi izvrsni peteročlani glumački ansambl koji će igranjem preko četrdeset uloga te svirkom, pjevanjem i glumom u samo devedeset minuta posjetitelje odvesti na putovanje oko svijeta.

Uz ovu glavnu produkciju, koja će za vrijeme festivala biti izvedena 15 puta, posjetitelji će imati priliku uživati u raznolikom programu u Kneževom dvoru koji obuhvaća glazbenu predstavu "Marlene Dietrich" u izvedbi dramske prvakinje Ksenije Prohaske te koncert „The Stringbreaker“ poznatog skladatelja i pijanista Mateja Meštrovića, posvećen godini UNESCO-ove svjetske baštine u Dubrovniku.

 

Midsummer Scene je tijekom proteklih godina postao prepoznatljiv međunarodni kazališni događaj u jedinstvenom ambijentu tvrđave Lovrjenac u Dubrovniku. U proteklih više nego uspješnih devet sezona, festivalu je prisustvovalo više od 30 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta, a odigrano je čak 200 predstava u vlastitoj produkciji na engleskom jeziku što je uz brojne pohvale popraćeno u više od 1500 medijskih objava u domaćim, ali i inozemnim medijima.

 

Festival i ove godine obećava nezaboravan doživljaj za sve ljubitelje umjetnosti i kulture. Ne propustite priliku i pridružite se ovom čarobnom putovanju kroz svijet kazališta i glazbe, jer ovog ljeta Dubrovnik ponovo postaje epicentar kulturnih zbivanja.

 

Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-Tongued Theatre Productions Ltd. London, a realizira se u suradnji s dubrovačkim kulturnim institucijama te uz pomoć sponzora i turističkih subjekata grada Dubrovnika.

Popularni Članci