DRAMA U CAVTATU Policija privela mladog HDZ-ovca, Božo Lasić kaže: 'Htio je zaštiti plažu od devastacije' (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Udruga Ponta
Jučer se u Konavlima odigrao sukob obitelji Vidak i mladih Cavtaćana

Zbog radova na predjelu Ponta u Cavtatu, koju su mladi Cavtaćani iz udruge Ponta željeli zaustaviti, policija je privela više osoba, a jedan od njih, kako doznajemo, bio je HDZ-ov kandidat za općinsko vijeće na predstojećim izborima Mario Dimnić. Radove izvodi obitelj Vidak, koja je javnosti poznata po brojnim sukobima oko zemlje u Cavtatu, posebno s investitorom Ilijom Dugandžićem, s kojim godinama ratuju, a prije nekog vremena u javnost je izašao i video o njihovom fizičkom sukobu.

Prema jednoj verziji priče, obitelj Vidak na svojoj zemlji izvodi manje radove, a prema drugoj verziji priče, riječ je o bespravnoj gradnji, bez ikakvih dozvola. O čemu se točno radi, to će tek trebati utvrditi građevinska inspekcija, koju je pozvao HDZ-ov kandidat za načelnika Konavala Božo Lasić.

-Da, pozvali smo građevinsku inspekciju, jer obitelj Vidak ne smije graditi bez građevinske dozvole, a oni je nemaju. Smatram i da su ušli na plažu, odnosno da grade na pomorskom dobru. Što se njih tiče, oni su problematična obitelj sklona incidentima, što sam i ja osjetio na svojoj koži. Prošle godine su me verbalno vrijeđali, pa sam ih prijavio, te su od suda dobili zabranu prilaska. Oni su u ovom slučaju izmislili fizički napad od strane mladih Cavtaćana iz udruge Ponta, te su pozvali policiju, koja je Marija Dimnića i ostale privela na saslušanje – kaže nam Lasić, te se osvrnuo na ulogu svoga stranačkog kolege.

-Svi jako dobro znaju da je Mario Dimnić moralna vertikala, i ja zaista sumnjam da bi on ikoga fizički napao. Mario i momci se tu godinama kupaju i samo su došli braniti plažu od devastacije, točnije sačuvati javno dobro – naglašava Lasić, koji se nada da će građevinska inspekcija u što skorije vrijeme izaći na teren i donijeti konačan sud o ovom slučaju.

Popularni Članci