KAD MAME 'PRITISNU' POLITIČARE Brojna mjesta u Županiji dobit će super uređaje za analizu krvi malih pacijenata

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Mame okupljene u Facebook grupi "Mame iz Dubrovnika i okolice" pokrenule su inicijativu za nabavku CRP streptokok analizatora.

Na Facebook grupi, jedna od inicijatorica akcije, Dita Lipanović izvijestila je kako neće biti potrebe za humanitarnom akcijom i prikupljanjem novaca za ove vrijedne medicinske uređaje jer je postignut dogovor s čelnicima općina.

Naime, načelnik Općine Konavle, Božo Lasić, obećao je kupiti uređaj za pedijatrijsku ambulantu na Grudi, kao i načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, a načelnik Vedran Antunica također će pokušati nabaviti uređaj, dok će mame iz Stona priskočiti u pomoć ako to bude potrebno. Za Korčulu je najavljena pomoću budući da je i njima potreban uređaj. Dita Lipanović je objavila kako će pregovarati s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem da sve tri pedijatrijske ambulante u gradu dobiju CRP analizatore.

- Ponude ću prebaciti ravnatelju Doma zdravlja Branku Bazdanu te će nabavka uređaja ići preko njih. Ispregovarala sam cijenu od oko 16 tisuća kuna za svaki uređaj sa startnim paketom – napisala je Lipanović.

Popularni Članci