Svečano otvaranje Zavičajne kuće Dubrovačkog primorja

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Zavičajna kuća Dubrovačkog primorja u Slanome otvorit će svoja vrata u srijedu, 29. siječnja 2020., s početkom u 13 sati uz svečani program. 

Bivši župni dvor crkve Sv. Vlaha, a sada mjesto u kojoj je prikazana sva bogata povijest ovog kraja, uz klapsku pjesmu će otvoriti župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, uz načelnika Općine Dubrovačko primorje Nikolu Knežića i ravnateljicu Regionalne agencije DUNEA Melaniju Milić. 

Investicija rekonstrukcije i opremanja Zavičajne kuće vrijedna više od osam milijuna kuna realizirala se u sklopu provedbe EU projekta’ Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija’ čiji nositelj je Dubrovačko-neretvanska županija, a operativno ga provodi Regionalna agencija DUNEA s još 10 partnera.

Uz Zavičajnu kuću, u sklopu projekta uređene su i označene tematske staze Babino polje i Austrijski put na Mljetu, uređuje se Gradski muzej Korčula smješten u palači Ismaeli-Gabrielis i Muzej zlata i srebra Smokvica. Cilj projekta je stvaranje i promocija kulturne i etnografske ponude Dubrovačko-neretvanske županije pod zajedničkim nazivom „Putevima prošlosti“. Ukupna vrijednost projekta je 33.872.704,57 kuna, od čega su bespovratna sredstva 27.748.345,48 kuna. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Popularni Članci