ACMT-ov Dan karijera okupio 11 uglednih tvrtki

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Jučer je u hotelu Valamar Lacroma Resort održan trinaesti po redu Dan karijera Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT-a). Na najstarijem sajmu karijera u Hrvatskoj, studentima i diplomantima RIT/ACMT-a, predstavilo se jedanaest uglednih tvrtki, iz Hrvatske i iz regije.

Tvrtke koje su se predstavile su: Agrokor koncern, Apis IT, Hotel Hilton Imperial Dubrovnik, Hotel Le Meridien Lav (Starwood Hotels & Resorts Worldwide), Micros Fidelio (MICROS Systems), Moj posao, PHOBS, Dubrovnik Sun Gardens (Radisson BLU), Radisson BLU Split (The Carlson Rezidor Hotel Group), Valamar Hotels & Resorts te Tim Kabel d.o.o.

Cilj ovoga jednodnevnog događanja jest profesionalno usmjeravanje studenata i pružanje informacija koje će im pomoći u izgradnji karijera te uspješnoj integraciji na tržište rada. U sklopu događanja, više od tri stotine studenata imalo je priliku izgraditi mrežu poslovnih kontakata, susresti se s predstavnicima tvrtki, biti intervjuirano za posao, pronaći stručnu praksu, pa čak i stalno zaposlenje. Predstavnici kompanija, sudionica događanja, okupljenima su predstavili svoje tvrtke, upoznali ih s trendovima u industrijama u kojima posluju te intervjuirali studente kao potencijalne kandidate za zaposlenje.

Događanje je svečano otvorio g. Don Hudspeth, predsjednik i dekan Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju, koji je u svom obraćanju studentima rekao: "Danas se suočavamo s vrlo izazovnim prilikama na tržištu rada. Mladima je sve teže doći do prvog zaposlenja. No ne dopustite da vas to obeshrabri. Budite marljivi, produktivni i inovativni. Razvijajte svoju kreativnost. Preuzimajte inicijativu i nudite konstruktivna rješenja. Koristite najmodernije komunikacijske i informacijske tehnologije kako biste unaprijedili poslovanje. Budite otvoreni za različite poslovne prilike i konstantno unaprjeđujte svoja znanja i vještine. Duboko sam uvjeren kako će kandidati s navedenim kvalitetama uvijek naći zaposlenje." Gospodin Hudspeth dodao je: „U procesu zapošljavanja mladih i visokoobrazovne institucije imaju važnu ulogu. Fakulteti već od prve godine studija moraju planski i aktivno pripremati studente za izlazak na tržište rada. Po završetku studija studenti moraju biti spremni za prave poslovne prilike i izazove.“

Studenti su veliko zanimanje pokazali za prezentaciju predstavnika tvrtke MojPosao, koji su im dali izvrsne savjete za uspješno traženje zaposlenja: "Svakomu pojedinačnom životopisu pristiglom na natječaj za posao poslodavac posveti oko dvadeset sekundi svog vremena. Toliko vremena imate da privučete njegovu pozornost. Danas na neke objavljene natječaje stigne više od pet stotina prijava. Kako biste imali šansu vaš životopis mora biti izvrstan", rečeno je studentima.

Tijekom svoje prezentacije predstavnici tvrtke Moj posao savjetovali su studente: "Budite kreativni i proaktivni u traženju zaposlenja; šaljite otvorene zamolbe tvrtkama za koje bi htjeli raditi; redovito ažurirajte životopis; koristite internet i društvene mreže kao alate za zaposlenje. Svaki dodatni trud je itekako vidljiv i vrijedan poslodavcu." Istaknuli su i kako je važno da kreiraju svoj profil na Linkedinu, koji danas mnogi poslodavci koriste kako bi pronašli zaposlenike; da kreiraju osobni MojProfil na portalu www.moj-posao.net, da naprave video o sebi i postave ga na Youtube; kao i osobnu web-stranicu koja će ih predstavljati." Također, studentima je rečeno da paze što stavljaju na svoje privatne Facebook profile jer ih poslodavci pregledavaju.

Popularni Članci