BEKIĆ O PROKIŠNJAVANJU 'Ne plačemo kad nema razloga da plačemo, nadamo se da će se stvari poboljšati'

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić za Dubrovački dnevnik prokomentirao je svoj apel ministru Milanu Kujundžiću i županu Nikoli Dobroslaviću zbog prokišnjavanja krova bolnice.

Kako je pisao Dubrovački dnevnik, radi se tu o prokišnjavanju zgrade A, o čemu više možete pročitati OVDJE.

- Ne plačemo kad nema razloga da plačemo. Mi povremeno imamo probleme da voda uistinu kapi, to je objekt A koji se nalazi prema moru. Morali smo usmjeriti pozornost na Ministarstvo i Županiju dubrovačko-neretvansku da se neke stvari tu poboljšaju. - rekao je Bekić. 

-Problem je to kojega se pokušava riješiti kroz EU natječaj o energetskoj obnovi zgrada. Ali, neizvjesno je kad će ta natječaj izaći, on se odgađa. Ali, slažete se da osnivač i Ministarstvo zdravstva moraju imati pravu informaciju što se događa u bolnici. - kazao je on.

Dodao je kako se ne može "sanirati soba po soba ako se ne uredi pitanje temeljite rekonstrukcije kompletnog objekta".

- Dakle, jedna od perspektiva je ovaj natječaj, gdje bi se stvar uredila po tuđem trošku. Nama je trenutno u izradi studija energetske izvodljivosti, dakle na natječaj ćemo aplicirati, no priprema dokumenata dakako ne garantira da će projekt biti odobren. - konstatirao je Bekić.

Dodaje da je već dobio povratnu informaciju.

- Nakon desetak minuta sam dobio povratnu informaciju, to je bilo u petak baš za vrijeme Županijske skupštine. Objasnio sam da je sad trenutak da obavijestim, jer je baš taj dan bilo više vode nego inače. Ne rqdi se o problemu koji se rodio preko noći i bilo je važno da ih se obavijesti.  - zaključio je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić.

Popularni Članci