'DO JUČER' ZAJEDNO NAPADALI GRAD Evo zašto službeni Dubrovnik ne bi trebao surađivati s ovom ekipom iz Trebinja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Trebinjelive.info
Na Trgu slobode u Trebinju sinoć je održan skup podrške "braći u Crnoj Gori" i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj na kome je prisustvovao veliki broj Trebinjaca, ali i građana ostalih istočno-hercegovačkih općina.

Portal Trebinje Live donosi kako su građani tokom skupa podrške nosili srpske zastave, fotografije mitropolita Amfilohija i brojne transparente, te uzvikivali "Milo lopove, ne damo ti svetinje!". Podsjetimo, u Crnoj Gori prosrpski aktivisti trenutno prosvjeduju protiv zakona o vjeroispovijesti koji je usvojen u parlamentu. Zakon predviđa da se državi vraćaju vjerski objekti i zemljište koje vjerske zajednice koriste na teritoriju Crne Gore, a za koje se utvrdi da su izgrađeni sredstvima države ili su bili u njezinom vlasništvu do 1. prosinca 1918..

Zanimljivo je kako je ovaj skup u Trebinju okupio čini se mračnu stranu ovoga grada koja je svoje zlo iskazala napadima na Dubrovnik pod vodstvom  Božidara Vučurevića koji je uočen na skupu. Također, na fotografiji uz njega nalaze se bivši gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i sadašnji gradonačelnik Mirko Ćurić.

Ne treba zaboraviti kako je podignuta optužnica protiv Vučurevića zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva dubrovačkog područja i uništavanja kulturnih i povijesnih spomenika između 1991. i 1995. godine. Vučurević kao nekadašnji predsjednik SAO Hercegovine i predsjednika skupštine Općine Trebinje tereti se da je surađivao s predsjednikom Republike Srpske Radovanom Karadžićem, planirao, poticao, naredio i na drugi način pomogao u provođenju ideje stvaranja tzv. Velike Srbije na prostoru bivše Jugoslavije.

Teško je ne povezati te činjenice sa sadašnjim vodstvom Trebinja koje se očito ne ograđuje od zlodjela učinjenih za vrijeme rata nego se ekipa okuplja oko novih ideja koje su slične onima iz devedesetih. Odluka sadašnjeg vodstva Grada Dubrovnika da odbija  suradnju sa službenim Trebinjem čini se kao jedina ispravna sve dok se taj hercegovački gradić službeno ne ogradi od zločina i ideologa koji su predvodili napade na Dubrovnik.

A. Čakić

Popularni Članci