Franković o slučaju 'Petka': Nikad se tamo građevinsko zemljište nije nalazilo, uvijek je bila zelena zona i takva će i ostati

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Satelitska snimka
Veliku buru u javnosti podigla je priča o mogućoj izgradnji na zelenoj površini u park šumi Velika i Mala Petka.

"Planiramo graditi u Petki, ali u dogovoru s Gradom i samo u dijelu Petke koji je do prije nekoliko godina bio građevinska zona. Zaštićenu šumu ne planiramo dirati," kazao je predstavnik tvrtke Plavi projekt d.o.o.  Damir Ivić za "Dubrovački vjesnik".

Ta firma od Raiffeisen banke kupila je ovršeno ogromno zemljište u park šumi Velika i Mala Petka za 9 milijuna kuna.

"Samo bi potpuno lud čovjek dopustio gradnju na Petki, mislim da to nikome ne bi palo na pamet pa tako sigurno neće pasti ni meni," komentirao je gradonačelnik Mato Franković.

Franković je dodao kako je pročitao u lokalnom mediju da se investitori pozivaju kako je to nekad bilo građevinsko zemljište te naglasio da to nije istina i da neće popustiti mogućim pritiscima investitora jer je upravo najveći pritisak građana.

Također, prema riječima gradonačelnika, investitori se gradu nisu direktno obratili, a grad je imao priliku kupiti zemljište.

"Mi smo imali ponudu na stolu da zemljište kupimo, ali smo smatrali da su to prevelika financijska sredstva da se izdvoje jer zašto kupiti zemljište da bi se "obranili" od samog sebe. Zna se tko donosi Prostorni plan Grada Dubrovnika," pojasnio je Franković.

"Nikad se tamo građevinsko zemljište nije nalazilo, uvijek je bila zelena zona i takva će i ostati," oštrim riječima zaključio je Franković.

Popularni Članci