Franković regirao na sukob između vozača: Uskoro ću se sastati s odgovornim iz Ubera, divljaštvo se mora spriječiti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Najoštrije osuđujem napad na Uberovog vozača od strane lokalnog taksista, komentirao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković povodom incidenenta koji se u četvrtak dogodio na Buži gdje je taksist fizički nasrnuo na vozača Ubera.

"Bez obzira na moje protivljenje potpunoj liberalizaciji tržišta smatram kako se ovaj problem može isključivo rješavati institucionalno. Nikakvo nasilje nećemo i ne možemo tolerirati. Dubrovnik je oduvijek bio i ostao grad slobode i tolerancije. Očekujem da će i udruge djelovati prema svojem članstvu kako bi se ponašali maksimalno odgovorno i u okvirima propisa i dobre poslovne prakse. Uskoro ću održati sastanak i s odgovornim ljudima iz Ubera, a sve kako bismo pronašli način da se nered pa nažalost i divljaštvo na dubrovačkim ulicama zaustavi i spriječi u začetku", naveo je gradonačelnik Franković.

Podsjetimo, do fizičkog obračuna između dva vozača došlo je tako što je taksist nasrnuo na vozača Ubera M. L. dok je on bio u vozilu. Prvo je došlo do verbalnog sukoba između njih dvojice, a nakon toga vozač taksija je udario u glavu više puta vozača Ubera. Taksist Pero Vianelli za Dubrovački dnevnik je ispričao kako je bio isprovociran te da je riječ o "namještaljki", a prema njegovim navodima vozač Ubera mu je ranije prijetio da bi ga kasnije neovlašteno snimao. Također, dodao je kako mu je samo "udario u mobitel". Oba vozača su iz Dubrovnika, a događaj je prijavljen policiji.

I iz Ubera su reagirali na ovaj incident.

"Uber osuđuje bilo kakav oblik nasilja i činimo sve kako bi podržali naše partnere-vozače. Ovakvo ponašanje je nedopustivo, posebno u razdoblju turističke sezone kada s događajima poput ovoga šaljemo neprimjerenu sliku o hrvatskom turizmu. Otvoreni smo za suradnju sa svim nadležnim institucijama kako bi izbjegli ovakve situacije", priopćili su iz Ubera. 

Uber o napadu na vozača u Dubrovniku: Ovo je nedopustivo, posebno u razdoblju turističke sezone

Taksist nakon fizičkog sukoba s uberovcem ispričao svoju stranu priče: Nisam nasilnik, bio sam isprovociran!

DIVLJAŠTVO NA BUŽI Taksist fizički nasrnuo na Uberovca (VIDEO)

Popularni Članci