Gradsko vijeće bi trebalo odlučivati kome idu taksi stajališta ispod Minčete, Sindikatu usluga u turizmu Hrvatske ili tvrtki Urban ride

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Gradskog vijeća naći će se točka Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku kojom će se definirati tko će točno smjeti parkirati na taksi stajališta ispod Minčete.

Kako stoji u tekstu odluke, predloženim izmjenama Odluke stvaraju se preduvjeti za korištenje parkirališta ispod tvrđave Minčeta koje je do sada bilo označeno kao taksi stajalište, a sada postaje parkiralište s rezerviranim parkirališnim mjestima koje se može dodijeliti na korištenje isključivo Sindikatu turizma i usluga Hrvatske – Sindikalnoj podružnici autotaksi prijevoznika Dubrovnik za iznos od 12 500 kuna mjesečno. Samo po sebi ne bi možda ne bio bio toliki problem da se Gradu i Gradskom vijeću službenim dopisom nije javila tvrtka Urban ride j.d.o.o. te izrazila želju da plati znatno veći iznos od iznosa kojim se stajalište daje Sindikatu usluga u turizmu Hrvatska.

Između ostaloga, iz Urban Ridea smatraju, a kako je navedeno i u dopisu prema Gradu Dubrovniku, kako Prijedlog odluke nije usklađen sa zakonom i kako se njime izravno pogoduje Sindikatu turizma i usluga Hrvatske. Nadalje, u svom dopisu navode kako je autotaksi stajalište javno dobro te kako se, tvrde, njime ne bi trebalo raspolagati bez javnog natječaja.

U prijedlogu je popisana cijena zakupa u iznosu od 12 500 kuna mjesečno, no tvrtka navodi kako je, ako postoji takva zakonska mogućnost, spremna ponuditi veću cijenu od predviđene što bi Gradu stvorilo veći prihod. Urban Ride 301 nadalje navodi kako se čestica zemlje ne nalazi u cijelosti u vlasništvu Grada nego se jedan dio nalazi i u privatnom vlasništvu, točnije u vlasništvu društva Duhan Dubrovnik. Prijedlog odluke o kojem će se raspravljati i odlučivati na Gradskom vijeću nedvojbeno će, uz Urban ride, podići prašinu i među ostalim autotaksi prijevoznicima. Ipak, u kuloarima se govori kako je cilj Grada Dubrovnika dati prednost domaćim, dubrovačkim taksistima, a Urban ride je tvrtka sa sjedištem u Dubrovniku i imatelj je dozvole za obavljanje autotaksi prijevoza koju je Urban rideu izdao upravo Grad Dubrovnik.

Popularni Članci